Nachrichten aus Aserbaidschan

NAVO zal haar grondgebied beschermen tegen „inmenging“

volgens Stoltenberg volgens ditRusland probeert de geschiedenis met geweld te herschrijven“

NAVOsecretaris-generaal Yens Stoltenberg zegt hij is, Russische aanval op Oekraïne schudt vrede in Europa en alliantiesneeuw„zaken“ zal verdedigen.

„Hernieuwde vastberadenheid en We moeten reageren met een sterkere eenheid.” – Stoltenberg in Brussel NAVO Dat zei hij op een persconferentie na de buitengewone bijeenkomst van de ambassadeurs.

„Verdedigingsplannen“

‚We doen defensiewerk‘ Zei Stoltenberg op 25 februari NAVOEr zal een virtuele ontmoeting plaatsvinden tussen de leiders van de 30 leden

De Secretaris-Generaal bevestigde opnieuw de toewijding van het Bondgenootschap aan Artikel 5. Dit artikel zegt: hij is, een aanval op een lid staat gelijk aan een aanval op andere leden.

Stoltenberg zei dat de alliantie „defensieve plannen“ begon voor bondgenoten die geen lid waren nadat Rusland Oekraïne had aangevallen. Hoewel Oekraïne geen lid is van de NAVO, is het een bondgenoot van het Westen.

NAVO-chef versterkt verdediging van alliantie en haar leden weervoorspelling om het gebied te beschermen 10Hij zei dat er meer dan 0 militaire vliegtuigen klaar waren.

Stoltenberg beschreef de Russische aanval op de NAVO als een „opzettelijke, koelbloedige, lang geplande invasie“.

„Qis een oorlogsdaad“

Volgens dat volgens ditRusland geweld gebruiken om de geschiedenis te herschrijven.“

Rusland Oekraïne aangevallen. Dit is een brute oorlogsdaad. Onze gedachten zijn bij het dappere volk van Oekraïne.“ zei.

„Vrede is geschokt op ons continent“ – Secretaris-generaal toegevoegd.

Vóór de spoedvergadering Estland, Letland, Litouwen en Polen heeft opgeroepen tot zeldzaam overleg over Artikel 4 van het NAVO-Handvest.

„De territoriale integriteit van elke NAVO-partij, politiek onafhankelijkheid en als er een veiligheidsrisico is“, dit item kan worden ingeschakeld.

„We hebben besloten aanvullende stappen te ondernemen om de verdediging in het hele Bondgenootschap te versterken.“ – zeiden de ambassadeurs van de vier landen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"