Nachrichten aus Aserbaidschan

Journalist Avaz Zeynallı verzocht om te worden gearresteerd

Azerbeidzjan spindel Hoofd van de juridische afdeling van de Academie van Wetenschappen (ANAS) Rijpheid Aliyev eiste de arrestatie van het hoofd van het Khural TV-onlinekanaal, Avaz Zeynalli. Aliyev spande met dit verzoek een rechtszaak aan. Op 3 maart heeft het hof van beroep van Bakoe het beroep behandeld.

Het afdelingshoofd beweert hij is, Zeynallı beschuldigde hem van een ernstig misdrijf door hem te belasteren. Aliyev’s “Tataarse gebeurtenissen” in 2017 (marteling van veel soldaten, moord op sommigen) en s.). HIJ IS volgens dit het eist ook dat het hoofd van Khural TV wordt gestraft op grond van artikel 147.2 van het Wetboek van Strafrecht (laster beschuldigd van een ernstig misdrijf).

“Als journalist probeerde ik het uit te leggen”

Zeynallı zegt dat zijn claim ongegrond is. De hoofdredacteur zei: hij is, ANAS wet en Esmira Orujova, senior onderzoeker bij het Human Rights Institute, bezocht Khural TV Rijpheid Hij stelde een vraag over Aliyev: hij is, Rijpheid De naam van Aliyev wordt genoemd in de “Tartar-evenementen”, wat kun je erover zeggen? Miss Esmira antwoordde ook hij is, “Daar weet ik niets van.” Zo veel. Zo veel volgens dit volgens mij sneeuwaangeklaagd voor specifieke misdrijven. Zijn naam werd trouwens genoemd in de pers en ik probeerde het te leren als journalist. Wat is er zo normaal?! ”

Aliyev aan de journalist sneeuwDe rechtbank van Binagadi weigerde de zaak in overweging te nemen. Hij ging in beroep tegen de beslissing.

eist arrestatie ex-parlementslid

Voormalig hoofd van de juridische afdeling van ANAS plaatsvervangend Elton Mammadova sneeuween gelijkaardige zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank. Hij eiste ook zijn arrestatie.

Kemal Aliyev sprak zijn bewering uit hij is, Elton Mammadov noemde hem “crimineel” en beschuldigde hem van het geven van oneerlijke straffen in verband met de “Tataarse gebeurtenissen” in 2017.

Aliyev had eerder als rechter in een militaire rechtbank gediend.

De rechtbank van Sabail heeft de claim echter niet aanvaard. (Radio Vrijheid)

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"