Nachrichten aus Aserbaidschan

‘Niemand wil zichzelf riskeren’

Azerbeidzjan Oekraïne tweede keer crisis Rusland nam niet deel aan de stemming over de kwestie. vorige week rusland Europa Azerbeidzjan steunde de opschorting van zijn activiteiten in de Raad niet en bleef niet neutraal.

Op 2 maart hebben de Verenigde Naties (VN) de Russische interventie in Oekraïne te veroordelen tijdens de spoedvergadering van de Algemene Vergadering, Rusland De resolutie, waarin werd opgeroepen tot de onmiddellijke terugtrekking van troepen uit Oekraïne, werd gesteund door 141 van de 193 landen. 35 landen onthielden zich van stemming en 5 landen stemden tegen. Azerbeidzjan nam niet deel aan de stemming. Guinee, Guinee-Bissau, Marokko, Togo, Turkmenistan, Oezbekistan en Venezuela deden hetzelfde.

Onthouden hij is, eerder over de problemen van de Krim en Donbas VN Azerbeidzjan gebruikte dezelfde tactiek bij zijn beslissingen. VN In de documentatie staat dat deze categorie “niet gestemd” is.

De Azerbeidzjaanse VN-ambassadeur Yaşar Aliyev veroordeelde echter impliciet de Russische agressie tegen Oekraïne in zijn toespraak tijdens de bespreking van het besluit. De stellingen van de diplomaat waren eerder gemaakt door regeringsfunctionarissen. en ingesproken door de ambassadeurs en van de Azerbeidzjaanse regering Oekraïne weerspiegelt zijn positie in de crisis.

Informatie die door diplomatieke bronnen aan de media wordt doorgegeven volgens ditDe positie van Azerbeidzjan in de VN-stemming houdt rechtstreeks verband met het voorzitterschap van de niet-gebonden beweging.

Er zijn verschillende belangrijke punten in de toespraak van Yaşar Aliyev op de VN-tribune:

Azerbeidzjan Rusland en Oekraïne De situatie rond de oorlog tussen internationale rechtsnormen en principes, waaronder soevereiniteit en territoriale integriteit en vrede, in volledige harmonie, met respect voor de onschendbaarheid van zijn grenzen pad steunt een diplomatieke oplossing;

Oekraïne en de situatie rondom is buitengewoon verontrustend en is de vermindering van spanning en vrede in overeenstemming met het internationaal recht. pad vereist onmiddellijke actie om een ​​oplossing te vinden. Azerbeidzjan betreurt ten zeerste dat de huidige crisis aanzienlijke verliezen blijft veroorzaken, vooral onder de burgerbevolking. Dood en onze condoleances aan de families van de gewonden;

We roepen op tot strikte naleving van het internationaal humanitair recht. het leven van de burgers en civiele infrastructuur moet altijd worden beschermd en moet worden verstrekt. Azerbeidzjan is al een medicijn voor de bevolking van Oekraïne, medisch apparatuur en verstrekte bilaterale humanitaire hulp, samen met andere noodzakelijke zaken;

De verslechtering van de situatie in Azerbeidzjan sneeuwnog een dringende dialoog om de fles te krijgen en benadrukt het belang van rechtstreekse onderhandelingen tussen de partijen.

Dus de verklaring van de ambassadeur en Er zijn punten die moeten worden verduidelijkt in het besluit van Azerbeidzjan om niet aan de stemming deel te nemen. De ambassadeur veroordeelt impliciet Rusland, dat anoniem het internationaal recht schendt, maar geeft geen commentaar op het feit van agressie. Wat betekent niet stemmen?

plaatsvervangend Erkin Gadirli vertelde de pers hij is, Azerbeidzjan steunt Rusland niet. “Pas toen kwam het onder onze aandacht. Europa Het is duidelijk dat de raad het heeft over de stemming van het Comité van Ministers. hij is, Azerbeidzjan deed definitief niet mee, omdat het Rusland niet steunde. Ik ben er zeker van hij is, Rusland zag het zo. Azerbeidzjan zou niet op Rusland kunnen stemmen, want dat zou zonde zijn. Je weet hoe we zijn, je moet kiezen tussen schaamte en gevaar en het is een heel moeilijke keuze. We moeten ook rekening houden met ons land, er zijn Russische troepen in onze regio. Om controle te krijgen over de rest van ons land, moeten we op onze hoede zijn voor Rusland. Maar het is duidelijk dat Rusland zijn acties niet rechtvaardigde. Lijkt mij hij is, Dit buitenlands beleid is slim genoeg. Aan de andere kant wordt openlijke hulp gegeven aan Oekraïne’, zei hij.

politiek commentator Rauf Mirkadirov zegt: hij is, Momenteel is Azerbeidzjan moediger en Hij wil een duidelijk standpunt innemen. Volgens dat volgens ditEr wordt momenteel beslist over het lot van alle onafhankelijke staten in de post-Sovjet-ruimte. “Pas toen kwam het onder onze aandacht hij is, Als Oekraïne wordt verslagen, als de agressor Rusland zijn doelen in dit land bereikt, zullen vroeg of laat andere onafhankelijke staten, waaronder Azerbeidzjan, aan de beurt zijn. Zo veel volgens dit ik wil hij is, Azerbeidzjan moet moediger optreden”– benadrukte de analist.

R. Mirkadirova volgens ditDe huidige situatie doet denken aan augustus 1991 – de periode van de staatsgreep in de Sovjet-Unie: “Veel post-Sovjetlanden onthouden zich nu van het innemen van een duidelijk standpunt of nemen een afwachtende houding aan ten aanzien van agressie tegen Oekraïne. Dit is een serieus probleem geworden. Bekend hij is, In dit verband heeft Georgië en Er is spanning tussen Oekraïne en ambassadeur Kievop jouw naam. Tegelijkertijd, Georgië en Moldavië weigerde deel te nemen aan de sancties. Maar naar Rusland sneeuwDergelijke sancties werden toegepast hij is, deze staten zullen moeten deelnemen, zelfs als ze dat niet willen. Inbegrepen, bank-in het financiële systeem en Militaire samenwerking met Rusland zal ook moeilijk zijn voor Azerbeidzjan. ik herinnerde me hij is, De Verenigde Staten hebben gisteren een nieuw pakket sancties aangekondigd. Deze beperkingen omvatten militaire samenwerking met Rusland en omvat geavanceerde technologieën”.

Azerbeidzjan Europa Aan boord en Rauf Mirkadirov herinnerde eraan dat hij niet zal deelnemen aan de stemming van de Algemene Vergadering van de VN over Rusland hij is, Baku nam hetzelfde standpunt in tijdens de vergadering van de OVSE-Raad van Ministers: “In de toespraken van Azerbeidzjaanse vertegenwoordigers kwamen veel zaken aan de orde. Territoriale integriteit, onschendbaarheid van grenzen en onderwerp zo snel mogelijk politiek dialoog pad oplossen met Alle gesprekken gebruiken het woord “crisis”, niet “agressie”. Over het algemeen wordt Rusland niet genoemd in gesprekken.”

politiek analist herinnert zich hij is, Tegelijkertijd stuurt Azerbeidzjan humanitaire hulp naar Oekraïne en ondersteunt het de levering van brandstof aan de belangrijkste instellingen van het land. “Azerbeidzjaanse samenleving heeft een heel duidelijk standpunt over deze kwestie”– merkt hij op.

Mirkadirov, “Wat betekent het om niet te stemmen?” benadrukte de vraag. hij is, Hieruit blijkt dat Azerbeidzjan het niet eens is met de in de resolutie aan de orde gestelde kwesties: “Maar in de toekomst kunnen ze deze stap op enigerlei wijze rechtvaardigen. U kunt bijvoorbeeld opmerken: hij is, Van VN tot Rusland sneeuwIk verwachtte een serieuzer document en s. Het nemen van een dergelijke stap schept kansen voor Azerbeidzjan om in de toekomst te manoeuvreren. Momenteel is de situatie in de regio zeer complex. volgens dit Niet alleen Azerbeidzjan, maar geen enkel land in de post-Sovjetregio wil aangevallen worden.

TurkutuNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"