Nachrichten aus Aserbaidschan

De dochter en schoonzoon van Nazarbajev verdienden nog eens $ 2 miljard

Timur en De rijkdom van Dinara Kulibayevs in 2022 7.6 miljard dollar en Ze stonden op de 778e plaats op de publicatielijst van de rijkste mensen ter wereld.

Voormalig president van Kazachstan Nursultan NazarbajevDochter en schoonzoon Dinara en Timur Kulibayevs verhoogde zijn fortuin in een jaar 2 miljard dollar nam toe.

Volgens het tijdschrift Forbes volgens dit De rijkdom van de Kulibayevs in 2022 7.6 miljard dollar en Ze stonden op de 778e plaats op de publicatielijst van de rijkste mensen ter wereld.

Volgens de Kozakkendienst van RFE/RL volgens dit Dinara, 54 jaar oud en Haar man, 55, Timur Almex, is de enige begunstigde van het bedrijf.

Kulibayev Almaty in 2021 weervoorspelling Hij verkocht de haven aan een Turkse holding. Verteld in de media hij is, De schoonzoon van Nazarbajev kreeg 365 miljoen van deze verkoop dollar Verworven.

gebeurde in Kazachstan januari Familie Nazarbajev na de rellen en degenen om hem heen verloren hun posities.

Timur Kulibayev moest ontslag nemen als voorzitter van de Atameken Chamber of Entrepreneurs.

oproep tot confiscatie

Dinara Kulibayeva is ook niet erg aantrekkelijk. Naar verluidt brengt hij het grootste deel van zijn tijd in het buitenland door.

Dinara Kulibayeva bezit twee luxe herenhuizen aan de oevers van het Meer van Genève. Naar verluidt had hij ook een bolwerk in Belriv.

Zwitserse media schrijft hij is, De plannen van Kulibayeva om het historische gebouw te renoveren hebben tot bezorgdheid geleid in het kanton Genève.

Deutsche Welle meldde in februari van dit jaar hij is, dinars en Timur Kulibayevler en Totale kosten van beide bedrijven die met hen zijn verbonden in Duitsland 10Een exclusief herenhuis, villa, geschat op 0 euro en er zijn twee hotels

Na de bekendmaking van deze informatie heeft de deelstaat Baden-Württemberg plaatsvervangendl Jonas Weber van deze paleizen en Hij vroeg de Duitse regering om de villa’s in beslag te nemen.

De Kulibayevs zouden grote hoeveelheden onroerend goed in andere Europese landen bezitten.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"