Nachrichten aus Aserbaidschan

‘… Hebben de autoriteiten een veteranenkaart op zak?’

Deze week (4 april) werken verschillende veteranen van de 44-daagse Tweede Karabach-oorlog in Bakoe en van de populatie sociaal Ministerie van Defensie gebouw sneeuwop het dak actie getroffen. Volgens hen volgens ditzelfs als ze herhaaldelijk een arbeidsongeschiktheidsgraad aanvragen, weigeren ze of wordt de mate van arbeidsongeschiktheid niet correct vastgesteld. sociaal Dergelijke klachten worden ook van tijd tot tijd op de netwerken gehoord.

Deelnemer van de Tweede Karabach Oorlog Ayaz Gasimov vertelde ook RFE/RL hij is, Ondanks dat hij tijdens de oorlog ernstig beenletsel opliep, werd zijn mate van invaliditeit onjuist bepaald: “Werk en van de populatie sociaal Het Ministerie van Defensie kende een derde graad toe in plaats van een tweede graad. Er zijn honderden soldaten zoals ik.

Volgens dat volgens ditHet verzekeringsgeld bepaald door de “Wet op de verplichte persoonlijke verzekering van soldaten” werd niet aan hen betaald: “Ik heb een eerstegraads handicap” volgens dit – 8.800 manats, tweedegraads blessure volgens dit – 6.600 manats, derdegraads blessure volgens dit – 4.400 AZN is voorzien. Ze beloofden na onze actie hij is, Azerigorta betaalt het verzekeringsgeld van gehandicapten tot 18 april 2021. Het staatsfonds voor sociale bescherming betaalt het verzekeringsgeld voor degenen die dit jaar een diploma behalen.

Werk en Een staat die onder het ministerie van Sociale Bescherming valt Medisch Sociale expertise en Van de revalidatie-instelling”Turan“Gemeld” hij is, “Het ministerie besteedt altijd aandacht aan de oproepen van deelnemers aan de Grote Vaderlandse Oorlog. en met zorg behandeld.” Zoals het bureau benadrukte: volgens ditDe commissie, vertegenwoordigd door de betrokken instellingen, beoordeelt de handicap van militairen op basis van visuele inspectie: ‘In het verleden zijn 2.000 763 veteranen gewond geraakt’ en De sociale uitkeringen werden proactief bepaald.

dat is genoteerd hij is, Bij disfunctie in het lichaam wordt de handicap bepaald volgens de relevante wettelijke criteria: “Verwijzing naar het elektronische systeem” en Elke persoon die in het certificaat is opgenomen, wordt opgeroepen voor visuele inspectie. en Niemand wordt buiten de schijnwerpers gehouden in dit gebied”, zei hij.

spindel Montage werk en Voorzitter van het Comité voor sociaal beleid Musa Kuliyev in “Turanzei hij is, Sociale bescherming van Karabach-veteranen staat centraal in zowel de staat als de samenleving: “Meer dan 6.000 van onze gewonden gingen naar hun huizen en hun toestand werd onderzocht” en Hiervan zijn er al 4.731 gecertificeerd door de militaire medische commissie. Met andere woorden, er is een deskundige beslissing genomen dat zij hun verwondingen hebben opgelopen tijdens de oorlog. Van ongeveer 3.000 mensen is de mate van arbeidsongeschiktheid vastgesteld en Het proces gaat door.”

militaire expert Uzeyir Caferov RFE/RL zei: hij is, Handicapklachten hebben een zeer ernstige grond: “Relevante instellingen, Arbeid” en Het ministerie van Sociale Bescherming begrijpt het leiderschap nog steeds niet hij is, Laat ze hier het Zwitserse model toepassen om handicaps te bepalen, niet Zwitserland. Azerbeidzjaanse bevolking ontvangt niet hetzelfde salaris als Zwitserland en woont daar niet. laat ze het begrijpen hij is, Als een persoon een been verliest, meten ze het niet als een percentage.”

Volgens de deskundige volgens ditin 2016 april Veteranenkaarten zijn nog niet uitgegeven aan degenen die hebben deelgenomen aan gevechten: “2020tijdens de oorlog hij is, zelfs degenen die op zakenreis zijn, worden oorlogsveteranen genoemd en nu worden ze veteranen genoemd hij is, Je hoeft geen veteraan te zijn om deel te nemen aan actieve gevechten. Hoe kan dat hij is, van alle regio’s in het oorlogsgebied toepassen Hebben overheidsfunctionarissen een veteranenkaart op zak? Wie deden mee aan de oorlog? ”

2020Als gevolg van de Tweede Karabach-oorlog werd Azerbeidzjan een deel van de regio Nagorno-Karabach. en herwonnen controle over de zeven omliggende provincies. Dat jaar 10 (9) Verklaring van november (Azerbeidzjan, Armenië en Rusland De botsingen stopten in de Lacin-gang en Op de lijn van contact in Karabach Rusland De locatie van de vredeshandhavers is bekend. Er werd aangekondigd dat Azerbeidzjan 3.000 soldaten verloor in deze veldslagen. 4 jaar voor die oorlog, april Enkele dagen per maand werden in de regio zware wapens gebruikt.

Het conflict in Karabach begon in 1988. later Armenië en Er waren gewapende conflicten tussen Azerbeidzjan. Nagorno-Karabach regio Azerbeidzjan vóór de wapenstilstand in 1994 en zeven aangrenzende regio’s werden bezet.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"