Nachrichten aus Aserbaidschan

Osman Kavala veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf

Dezelfde rechtbank veroordeelde zeven mensen elk tot 18 jaar gevangenisstraf.

Op 25 april werd de Turkse filantroop Osman Kavala veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf omdat hij probeerde de regering omver te werpen door protesten te financieren.

Reuters schrijft: hij is, Europa Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) en Westerse regeringen Kavala-zaak politiek aangeven dat ze gemotiveerd zijn.

Kavala, 64, vertelde sneeuwVier en een half jaar gingen voorbij, hoewel er geen aanklacht werd ingediend hij is, in de gevangenis en Gezi Park protesten volgens dit voor zichzelf sneeuwontkent de beschuldigingen.

Deze protesten leidden in 2013 tot een kleine betoging in het Gezi-park in Istanbul die het hele land overspoelde.

Dezelfde rechtbank heeft zeven mensen elk tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

bewijs zonder bewijs

Bij gebrek aan gerechtelijk bewijs volgens dit Kavalaya sneeuwliet de spionagelasten vallen.

Oppositie in de rechtszaal en inclusief mensenrechtenverdedigers 20Er waren 0 mensen. van tijd tot tijd schreeuwen ze en aan de rechters protest ze riepen.

Kavala zei zijn laatste woorden hij is, Het verzoek tot levenslange gevangenisstraf van de aanklager is gebaseerd op “ongefundeerd bewijs”. en het is eigenlijk een “samenzwering” uitgevoerd door de rechterlijke macht.

Amnesty International Europa manager Nils Muyjineks Kavala en Sprekend over de veroordeling van nog 7 andere beklaagden, zei Erdoğan:

“Vandaag waren we getuige van een verrassende bespotting van justitie. Dit vonnis gaat alleen over Osman Kavala en 7 andere beklaagden. en niet alleen tegen hun families, maar ook in Turkije. en voorbij rechtvaardigheid en Dit is een verwoestende klap voor degenen die in mensenrechten geloven.”

muyjineks zei hij is, Deze beslissing slaat nergens op. en Het is bedoeld om onafhankelijke stemmen te onderdrukken.

Kalkoen Europa Verwijderbaar van hout

EVRM en mensenrechtenactivisten in Kavala en uitspraak over andere beklaagden President Recep Tayyip Erdogan als voortzetting van het offensief van de regering tegen de oppositie.

Het EHRM heeft in 2019 besloten om Osman Kavala per direct vrij te laten.

Reuters meldt: hij is, Turkije kan uit de Raad van Europa worden gezet als gevolg van het disciplinaire onderzoek tegen Kavala.

Kavala bezocht vorig jaar de ambassades van de westerse bondgenoten van Turkije. Vrij een verklaring uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot

Erdogan, na deze verklaring 10dreigde de ambassadeur van het land uit Turkije te verdrijven.

President van Turkije Gezi Park protestLeden van de poging tot staatsgreep in 2016 volgens dit gelijk aan de gearresteerden.

verklaarde hij is, Lijkt op het Westen hij is, Piraten, moordenaars in eigen land en terroristen ” Vrij Het is niet mogelijk.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"