Nachrichten aus Aserbaidschan

De weg van Marioepol naar Finland

Sommige inwoners van Mariupol worden gedwongen naar door de separatisten gecontroleerde gebieden in Oekraïne of naar Rusland te reizen.

Denis Fedotov Hij verloor drie vingers bij een Russisch bombardement. Zij en haar zwangere man reisden van Mariupol, Oekraïne, naar Rusland en vandaar naar Finland. Rusland Hij zegt dat grenswachten ze hebben uitgekleed, urenlang hebben gezocht en ondervraagd.

“Het was een psychologisch verhoor. Ze zouden vragen” hij is, Oekraïne Ken ik de soldaten, wat heb ik gisteren gegeten, waarom hebben mijn vrouw en ik een appartement gehuurd in de buurt van de militaire basis in Mariupol? – Fedotov vertelde het North.Realities-portaal van RFE / RL.

“Fintegratiekampen”

20 ex Fedotov echtgenote van 19 jaar Victoria Kuznetsova Hij deelt de moeilijkste ervaring van zijn leven met hem. Ze zijn als een zak thuis in een stad onder Russisch beleg. en ze gingen op pad met de acht muizen die ze in huis hadden. Ze gingen naar Rusland, passeerden controleposten, waar ze al hun waardevolle spullen verkochten en gingen naar Finland.

Het stel bevindt zich momenteel in het oosten van Finland. Rusland Ze verblijven in de grensplaats Joensuu, vragen asiel aan en wachten op de geboorte van hun zoon.

Fedotov raakte gewond aan zijn arm als gevolg van het Russische bombardement op Mariupol op 23 maart en zijn vriend raakte gewond aan zijn been. Toen hij in Finland aankwam, hoorde hij dat zijn vriend het had overleefd.

Mariupol is geïsoleerd van de wereld en het is onmogelijk om onafhankelijk te verifiëren wat er in de stad gebeurt. dicht bij de stad en Elders in Oekraïne heeft Rusland naar verluidt “filterkampen” opgezet om de geëvacueerde burgers onder controle te houden.

Oekraïne Ambtenaren zeggen dat ten minste 95 procent van de havenstad werd verwoest en dat meer dan 21.000 mensen stierven tijdens het beleg.

“De honden werden in stukken gesneden”

“Ze openden het vuur van alle kanten. Op een dag de buurmanRoem Kogels vielen op zijn huis, alle ramen waren gebroken. De mensen overleefden, maar de honden werden in stukken gehakt. “Elke dag als ik naar bed ging, waren er explosies en toen ik wakker werd,” zei hij. – Fedotov sprak.

Het paar ging eerst naar het door de separatisten bezette gebied. Rusland Minstens een miljoen Oekraïners vluchtten naar Rusland. Sommige inwoners van Mariupol worden gedwongen naar door de separatisten gecontroleerde gebieden in Oekraïne of naar Rusland te reizen.

In Kuznetsova werd de zwangere vrouw vanwege het risico op vroeggeboorte naar een ziekenhuis in de buurt van Donetsk gebracht. Het stel houdt niet van de manier waarop ze daar worden behandeld. In het ziekenhuis vertelde een verpleegster dat ze “Oekraïners haat”. Zodra de toestand van Kuznetsova stabiliseert, besluiten ze naar Europa te gaan. De ouders van Fedotov besloten om naar Rusland te gaan en zo snel mogelijk terug te keren naar Mariupol.

VN Oekraïne Maar liefst 14 miljoen mensen zijn door de oorlog op de vlucht geslagen. 8 miljoen van hen waren ontheemd, de rest moest het land verlaten.

Nieuws

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"