Nachrichten aus Aserbaidschan

Wederzijdse inhibitie in ‘vergelijkbare autoritaire systemen’…

Vanaf maart van dit jaar heeft de Federale Dienst voor Controle van Communicatie, Informatietechnologie en Massamedia van Rusland (Roskomnadzor) Azerbeidzjan de site geblokkeerd. Dit komt door de connectie van Moskou met de Russische agressie tegen Oekraïne. informatie Er worden enkele artikelen weergegeven die niet voldoen aan het beleid. Russische autoriteiten Oekraïne Ze karakteriseren oorlog niet als een speciale operatie met agressie.
De website van RIA-Novosti in Azerbeidzjan is sinds de avond van 3 juni geblokkeerd. Het ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport zei op 4 juni in een verklaring dat de site was geblokkeerd. naar Azerbeidzjan noemde de publicatie van “lasterlijke” materialen tegen hem. Een interview met Artak Beglaryan, minister van Staat van de niet-erkende Republiek Nagorno-Karabach, werd gepubliceerd in het agentschap. Het werd niet gespecificeerd of de organisatie werd erkend of als een separatist werd beschouwd. (Er zijn echter berichten dat sommige gebruikers uit Azerbeidzjan ongehinderd toegang hebben tot ria.ru. Tot nu toe was het niet mogelijk om een ​​mening van de autoriteiten te krijgen.)
spindel Nieuwe montage Azerbeidzjan van het feest (DOE HET) volmacht Aydin MirzazadeTuranEr is momenteel geen spanning tussen beide landen. Volgens hem zijn er naast de krachten die Azerbeidzjan willen, ook krachten die dat niet willen: Azerbeidzjan verspreidt bevooroordeelde informatie over Natuurlijk kan Azerbeidzjan een dergelijke bevooroordeelde benadering van zijn grondgebied niet toestaan.
plaatsvervangend Ook websites van Azerbeidzjan RuslandOekraïne Sommige Russische kringen willen de posities van de twee partijen in het conflict niet sluiten: “Daarom hebben ze de sites geblokkeerd.”
A. Mirzazadeh is van mening dat het niet nodig is om te generaliseren naar een bepaalde situatie: “Er zijn normale betrekkingen, allianties en samenwerking tussen de twee landen. De Azerbeidzjaanse investeringen in Moskou zijn de afgelopen jaren verviervoudigd. Geen spanning.”
TuranPersbureau directeur Gast Aliyev zegt dat het zowel in Rusland als in Azerbeidzjan gebruikelijk is. informatie De media staan ​​voornamelijk onder staatscontrole: “Daarom, Rusland en de boodschappen van de media in de regeringskringen van Azerbeidzjan worden goed begrepen. Moskou, Baku Hij wil dat niet alleen lokale journalisten, maar ook journalisten loyaal zijn. Ze vinden de kritiek van de andere partij onaanvaardbaar.”
Aliyev merkte op dat de wederzijdse blokkade te wijten was aan bepaalde spanningen in de betrekkingen tussen de twee elites. nieuws “De Russische regering is ongeëvenaard sinds de oorlog in Oekraïne, de westerse sancties en de ineenstorting van de USSR op haar eigen samenleving”, zei hij. informatie Het zit boordevol controle.”
Volgens het hoofd van de organisatie is dit echter te typeren als een tactische spanning. Vanuit strategisch oogpunt meent hij dat dit vergelijkbare autoritaire systemen zijn: “Moskou in de nabije toekomst, Baku is van plan om nog een overeenkomst op het gebied van informatiebeveiliging te ondertekenen (er waren dergelijke overeenkomsten eerder).
politiek Commentator Azer Kasımlı naar RFE/RL met Azerbeidzjaans leiderschap Rusland ziet momenteel geen problemen met het management: “Misschien is het een kwestie van een iets lager niveau op het gebied van kennis.”
Volgens de deskundige hebben de elite van Azerbeidzjan en Rusland altijd meegewerkt: “Dus ik beschouw de geruchten hierover als een storm in een glas water.”

blok

Nieuws

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"