Nachrichten aus Aserbaidschan

Verliest Oekraïne de oorlog? het hangt ervan af hoe je het bekijkt

“De positieve toekomst van de regio hangt af van de nederlaag van Rusland, de Russen begrijpen deze nederlaag”

Rusland verovert al de stad Severodonetsk in de Donbas, waar elke dag 100 tot 200 Oekraïense soldaten worden gedood. Oekraïne boekte weinig vooruitgang in het offensief tegen Russische stellingen in de zuidelijke regio van Cherson. Er zijn berichten dat Russische troepen weer oprukken naar Charkov.

Verliest Oekraïne de oorlog? RFE/RL-verslaggever Mike Ekel schrijft dat dit geen gemakkelijke opgave is.

“Als je ‘verliezen’ bedoelt door te zeggen dat Oekraïne zijn verloren land niet terug kan krijgen en Rusland niet uit zijn land kan verdrijven, ja, dat is een eerlijke benadering, ze verliezen.” – Een voormalige Amerikaanse militaire kolonel en artillerieofficier die de oorlog in Oekraïne op de voet volgde scott boston zegt.

Effectieve bescherming

Andere experts zeggen dat de vraag meer gaat over hoe het woord ‘verliezen’ moet worden benaderd.

“In werkelijkheid, als je naar de kaart kijkt, als je naar Donbas kijkt, zul je daar niet veel verandering vinden, ook al is daar een groot aantal Russische troepen geconcentreerd”, zei hij. “Oekraïense troepen hebben een zeer effectieve verdediging opgebouwd.” – Adjunct-directeur van het Centrum voor Leger-, Onderwijs- en Ontwapeningsstudies in Kiev Mixaylo Samus zegt.

Integendeel, zegt hij, Rusland heeft verloren en is er al een aantal dagen niet in geslaagd om zijn oorspronkelijke doel te bereiken, Kiev in te nemen.

Hoewel Russische troepen Kiev en Charkov niet konden veroveren, veroverden ze de zuidelijke havenstad Mariupol. Er wordt ook gezegd dat Severodonetks onder Russische controle kwamen na enkele weken van intense straatgevechten.

Burgers en strijders blijven in de stikstoffabriek in Severodonetsk, en het scenario van Azovstal in Mariupol zal naar verwachting worden herhaald.

Gelijkheid in zware wapens

Oekraïense autoriteiten verwachten daarentegen zwaardere wapens uit het Westen.

“Laat me duidelijk zijn: we hebben gelijkheid in zware wapens nodig om deze oorlog te beëindigen. We wachten op een beslissing”, zei hij. Volodymyr Zelenskyconsultant Mixaylo Podoliac Hij schreef op Twitter.

Begin april verplaatsten Russische troepen hun troepen rond Kiev naar de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Sommige dorpen in deze provincies kwamen onder Russische controle.

Op dit moment proberen de Oekraïense troepen te voorkomen dat Rusland de snelweg van het zuidwesten naar het noordoosten – van Bakhmut naar Lisichansk – inneemt. Oekraïne noemt deze snelweg “lifestyle”.

Naar verluidt rukken Russische troepen op richting Charkov in het noorden en Oekraïne in het zuiden in Cherson in het noorden van de Krim, dat in 2014 werd geannexeerd.

‘Oekraïne heeft grote kans’

Op dit moment stuurden de Verenigde Staten en Groot-Brittannië verschillende soorten salvo-vuursystemen naar Oekraïne. Deze systemen, waaronder HIMARS, zijn echter nog niet geïmplementeerd.

Boston zegt dat Rusland langzaam beweegt en dat het niveau van artillerie- en raketvuur onhoudbaar is.

‘Rusland heeft tactische overwinningen in het verschiet, maar ik zie geen strategische overwinning’ – Boston is momenteel analist bij de prestigieuze denktank Rand Corporation in de Verenigde Staten.

“Ik denk dat we ons concentreren op wederzijdse vermoeidheid”, zei hij. “Elke poging van Rusland is een grotere klap voor de Oekraïense strijdkrachten en kost veel geld”, zei hij. Zegt.

“In grote lijnen heeft Oekraïne een kans, maar die kans (afkomstig uit het Westen) hangt af van wapens. Als er wapens zijn, kunnen we enkele door Rusland bezette gebieden bevrijden en vóór 24 februari terugkeren naar de situatie. Als dat gebeurt, staat Poetin voor grote problemen. zal het onder ogen zien.” – Samus vertelde RFE/RL.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"