Nachrichten aus Aserbaidschan

Drie religieuze activisten werden naar verluidt vastgehouden vanwege de slogan die op de muur was geschreven.

Familieleden weten niet waar ze zijn

Familieleden van de drie religieuze activisten – Yasin Ahmadov, Vugar Aliyev en Nijat Aliyev – zeggen dat ze sinds 18 juni worden vermist. Volgens de verklaringen van familieleden die Meydan TV informeerden, heeft hij op 18 juni een aanvraag ingediend bij de politie, maar kon hij geen informatie krijgen over hun verblijfplaats.

Op 19 juni werd vernomen dat Yasin Ahmadov door de rechtbank van Sumgait was veroordeeld tot 10 dagen administratieve hechtenis.

Familieleden van Vugar en Nijat Aliyev kregen informatie dat ze zich in een van de politiebureaus in Sumgait bevonden.

Familieleden van de bovengenoemde religieuze activisten beweren dat ze werden vastgehouden met de slogan “Straf degenen die godslasteren” op de muur in Sumgait. Er wordt beweerd dat deze slogan door deze jongeren op de muur is geschreven.

“Nijat Aliyev is op 18 juni door de politie uit de Masazir-nederzetting gehaald. Zijn familie is niet op de hoogte gebracht van de plaats. Nijats vader is ernstig ziek en heeft hem naar het ziekenhuis gebracht. Toen hij thuiskwam, lieten ze hem door de deur binnen. De oude moeder heeft twee dagen op het politiebureau naar haar zoon gezocht”, zei hij.

De gearresteerde religieuze activisten zouden lid zijn van de Muslim Unity Movement.

Het was niet mogelijk om de houding van het ministerie van Binnenlandse Zaken te leren over de redenen voor de detentie van jonge gelovigen, omdat hun familieleden zeiden dat het een werkdag was.

Het gevangengenomen hoofd van de beweging, theoloog Taleh Bağırzade, kondigde aan dat hij sinds 3 juni in hongerstaking is. Hij merkte op dat gelovigen werden gemarteld in politiebureaus en dat ze in hongerstaking gingen om te protesteren tegen het beledigen van God, en eiste dat degenen die zulke daden begaan, gestraft zouden worden.

De Gevangenisdienst gaf geen commentaar op de beschuldigingen tegen Taleh Bagirzadeh en andere gedetineerden die zich later aansloten bij de hongerstaking.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de beschuldigingen dat leden van de Moslim Unity Movement zijn gemarteld en beledigd, ongegrond zijn.

Terwijl vijf leden van de Muslim Unity Movement op 20 mei werden vastgehouden voor de Baku Serious Crimes Court, werd een andere activist van de beweging, Razi Abbasov, veroordeeld bij de Baku Serious Crimes Court. Drie werden veroordeeld tot een maand administratieve detentie op beschuldiging van verzet tegen de politie, en beiden werden later die avond vrijgelaten. Ze zeiden dat ze werden gemarteld, dat hun broek werd uitgetrokken en dat ze overdag werden bedreigd met verkrachting.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"