Nachrichten aus Aserbaidschan

Taleh Bağırzade stopt hongerstaking

„Er is geen verschil tussen degenen die varkens in de moskee houden en degenen die Allah vervloeken“

De president van de Muslim Unity Movement (MBU), Taleh Bagirzadeh, stopte zijn hongerstaking.

Dit staat in een verklaring die op 23 juni is vrijgegeven. gemeld.

Het hoofd van MBH merkte op dat hij veel telefoontjes kreeg om de hongerstaking te stoppen. Belangrijke persoonlijkheden wendden zich op dit punt tot hem. Als gevolg hiervan is besloten:

„Rekening houdend met de gezondheidsproblemen van onze gewaardeerde en dappere broeders die zich bij ons in de hongerstaking in de gevangenissen hebben aangesloten en de zorgen van hun geliefde families, stop ik de hongerstaking vanaf vandaag. Maar onze strijd gaat door.“

Taleh Bagirzadeh benadrukte dat de burgerprotesten elke vrijdag zullen doorgaan totdat het heersende regime God beledigt, martelt, geweld gebruikt en vernedert in staatsinstellingen en tenzij de daders worden gestraft.

„We zullen nooit toestaan ​​dat deze grote misdaad wordt verdoezeld en vergeten door het regime“, zei hij.

Taleh Bağırzade begon op 2 juni in hongerstaking. Hij zei dat hij op dat moment niet van plan was de hongerstaking te beëindigen totdat degenen die de leden van de moslimeenheidsbeweging op het politiebureau martelden en Allah beledigden, werden gestraft:

„Er is geen verschil tussen degenen die varkens houden in de moskee in Aghdam en degenen die God beledigen op het politiebureau in Bakoe.“

Taleh Bagirzadeh, Abbas Huseynov en andere leden van de Muslim Unity Movement werden op 26 november 2015 in Nardaran gearresteerd tijdens een operatie georganiseerd door officieren van het hoofddepartement voor de bestrijding van georganiseerde misdaad. Bij de operatie kwamen zes mensen om het leven, onder wie twee politieagenten en vier inwoners van Nardaran.

De rechtbank voor zware misdrijven in Bakoe heeft Taleh Bagirzade en Abbas Huseynov veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Andere mensen die tijdens de operatie werden gearresteerd, werden veroordeeld tot 14 jaar, 6 maanden en 19 jaar gevangenisstraf. Sommigen werden later voorwaardelijk vrijgelaten.

Hoewel de gedetineerden werden beschuldigd van poging tot staatsgreep en terrorisme, gaf geen van hen hun misdaden toe. Taleh Bagirzadeh en anderen zeiden dat alle doden, inclusief de politie, werden gedood door operators en geen wapens hadden. Ze verklaarden ook dat ze tijdens hun detentie en deportatie en in de dagen daarna werden onderworpen aan ongelooflijke martelingen op het ministerie van Bestrijding van de Georganiseerde Criminaliteit.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"