Nachrichten aus Aserbaidschan

Schandaal over de rechter in het hof van generaal en kolonels van het Ministerie van Nationale Veiligheid

Slachtoffers ten tijde van de rechter MTNZe zeggen dat het werkt en eisen dat het wordt verwijderd.

spindel Ministerie van Veiligheid (MTN) Hij was jarenlang voorzitter van het directoraat-generaal Onderzoek. algemeen Movlam Shikhaliyev, kolonels die op deze afdeling werken – afdelingshoofden afbeelding Alakbarov, Yasin Mammadov, chef Het proces tegen parlementslid Sahib Alakbarov een maand uitgesteld

Dit is zo omdat Baku Leger Gezien hun zaak in de rechtbank rechter Elbay Allahverdiyev ging op vakantie. Daarom staat het gepland op 28 juni. rechtbank Er was geen vergadering.

naar de rechtbank komen MTN De autoriteiten zijn over het algemeen tegen de behandeling van de zaak door Elbay Allahverdiyev. Ze schreven hun bezwaren apart Baku Leger aangeboden aan de rechtbank.

van de slachtoffers Hoessein Safarov, Gulam Bagirov, Zaur Aliyev, Sardar Ismayilov en Afsal Hasanaliyev schreven in hun protesten dat Elbay Allahverdiyev in dit geval geen onpartijdige en eerlijke beslissing zou nemen.

Volgens hen, rechter 9 maanden doorgaan rechtbank Bij elke zitting van het proces toonde hij vooroordelen tegen hen en verdedigde hij de beschuldigde voormalige MNS-leden.

Ze zeiden dat geen van de door de slachtoffers ingediende verzoekschriften, die belangrijk zijn voor het objectieve en gedetailleerde onderzoek van de zaak, niet werden aanvaard.

Hun belangrijkste argument rechter Elbay Allahverdiyev werkte op het ministerie van Nationale Veiligheid onder leiding van Movlam Shikhaliyev.

Elbay Allahverdiyev eerder Leger In belangrijke zaken bij het parket inspecteur Gedroeg zich zo.

HIJ, 20Het werd in maart naar het ministerie van Nationale Veiligheid gestuurd.

2003-20In 2004 werkte hij bij de Hoofdrecherche van het ministerie. In die tijd was Movlam Shikhaliyev een afdeling van de hoofdonderzoeksafdeling van het ministerie van Nationale Veiligheid. chef was. Daarna ging hij naar de algemeen directeur. chef op de post werd benoemd.

„Elbay Allahverdiyev handelde onder de directe leiding van Movlam Shikhaliyev en stond voortdurend in contact met hem. Tot op de dag van vandaag blijft hij een leider in de ogen van Elbay Allahverdiyev. Er is een nauwe relatie tussen hen. Rechtbank Tijdens het interview gaf Elbay Allahverdiyev aan de deelnemers toe dat hij in 2003-2004 deel uitmaakte van de onderzoeksgroep van het Ministerie van Nationale Veiligheid. Tijdens de bijeenkomst werd Movlam Shikhaliyev een specifieke vraag gesteld: wanneer begon hij te werken bij het ministerie van Nationale Veiligheid? van de afdeling met de rang van kolonel sinds 2004 chef Hij heeft zijn missie vervuld‘, schreven de slachtoffers uit protest.

Een ander punt dat hun protest veroorzaakte, was het eerste punt in dit geval. Procureur-generaal Zakir Garalov en was zijn eerste assistent. Rustem Ondanks dat Usubovs naam in bijna elk proces wordt genoemd, weigerde de rechter hen op te roepen en hen als getuigen te ondervragen.

Slachtoffers dienden herhaaldelijk een verzoekschrift in bij de rechtbank: “Tijdens de laatste hoorzitting eiste zelfs de beschuldigde Sahib Alakbarov dat Garalov en Usubov zouden worden gedagvaard. Hoewel de meeste aanwezigen hun eisen verdedigden, verwierpen de rechters ze. Hij heeft niet bewezen waarom.“

„Er werd bewijsmateriaal voorgelegd om hen op te roepen voor ondervraging. De gijzeling en onwettige arrestatie van Zakir Garalov en alle slachtoffers van Zakir Garalov. Rustem Usubov’s handtekeningen en resoluties‘, schreven de slachtoffers uit protest.

Een van de slachtoffers, Gulam Bagirov, ging op de laatste zitting in beroep bij de rechter. Elbay Allahverdiyev accepteerde echter niet dat zijn naam niet correct was gespeld.

slachtoffers Misdrijf Ze noemden ook artikel 109.1.7 van het wetboek van proces voor protestdoeleinden.

Geeft aan dat de rechter wordt beschuldigd of verdedigd. misdrijf in geval van verwantschap of persoonlijke afhankelijkheid met een deelnemer aan het proces, evenals met de wettelijke vertegenwoordiger of vertegenwoordiger van die deelnemer protest Het kan gedaan worden.

Het kantoor van de rechtbank ontving een protest van de slachtoffers, maar de uitkomst is nog onbekend.

Het proces tegen voormalige MNS-leden is uitgesteld tot 26 juli.

Movlam Shikhaliyev, die sinds april 2021 vastzit, ontving samen met de andere beklaagden in totaal 14 miljoen 292 duizend manats. omkoping Hij wordt beschuldigd van afpersing, afpersing van 5 miljoen 77 duizend manats van anderen, machtsmisbruik en vervalsing van bewijs.

Naar Movlam Shikhaliyev Misdrijf 182.3.1, 182.3.2 (afpersing door een georganiseerde groep met het oog op het verkrijgen van grote hoeveelheden eigendom), 294,3 (vervalsing van bewijs), 311.3.1 (in samenspanning door een groep personen of een georganiseerde groep) van de wet ) omkoping appels) en andere stoffen.

afbeelding Alakbarov, Yasin Mammadov en Sahib Alakbarova werden (door een georganiseerde groep) aangeklaagd op grond van artikel 311.3.1 van het Wetboek van Strafrecht. omkoping apple), 341.2.1, 341.2.3 (misbruik of wangedrag) en andere clausules.

Alleen de beschuldigde voormalige MNS-leden algemeen Hij werd vastgehouden, de andere drie werden gearresteerd.

Yasin Mammadov is de broer van voormalig CEC-secretaris en later vice-president Natig Mammadov.

Nadat Sahib Alakbarov en Yasin Mammadov waren verdreven van MNS advocaat begon te opereren. allebei advocaten Hij is lid van de Raad van Bestuur.

De namen van Movlam Shikhaliyev en zijn handlanger verschenen van tijd tot tijd in een aantal openbare publicaties.politiek gearresteerd door activisten.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"