Nachrichten aus Aserbaidschan

Het volgende nummer van het tv-kanaal „Science Channel“ is gewijd aan Aghdam.

Het volgende nummer van de wetenschappelijke serie „Mysteries of the Abandoned“ uitgezonden op ’s werelds prestigieuze tv-zender „Science Channel“ Azerbeidzjan Het is opgedragen aan de stad Aghdam.

rapportage in de afgelopen dertig jaar Armenië-Azerbeidzjan Het conflict heeft naar verwachting tienduizenden mensen het leven gekost en de stad en het dorp zijn tijdens de oorlog en de daaropvolgende bezetting verwoest.

Het is opgetekend dat Agdam, dat ooit het culturele centrum van de regio was en ooit bewoond werd door duizenden mensen, tijdens de bezetting werd verwoest en veranderde in een volledig verwoeste „spookstad“ waar niemand woonde.

Beelden van het verwoeste Agdam, waaronder de Aghdam Juma-moskee en het Drama Theater, het enige overgebleven gebouw in de stad ten tijde van de bezetting, zijn opgenomen in het rapport, Brood Overblijfselen van musea en andere openbare gebouwen worden tentoongesteld. Ook een historicus over deze stad door Dominic Selwood Zijn mening wordt als volgt geciteerd: „Het is moeilijk te geloven dat Aghdam ooit een welvarende, lawaaierige stad was met een normaal leven. Tussen de groene bomen zijn honderden gebouwen te zien. Ze werden echter afgebroken en alleen de overblijfselen van deze gebouwen blijven. De moskee vertegenwoordigt het erfgoed van deze plek.“

Journalist Jim Meigs Hij benadrukt dat Aghdam ooit een heel moderne stad was: „Iedere westerling kan op straat lopen, cafés bezoeken en zich thuis voelen. Maar dit alles was al snel verwoest. Dit is een enge plek, het lijkt wel een scène uit een horrorfilm. wegen, de straten zijn leeg. Er zijn nergens mensen. Er is slechts één structuur intact in de stad. „Mensen hebben nog niet zoveel van dit conflict gehoord als van conflicten in andere gebieden.“

In het rapport, in Aghdam Brood Het museum wordt ook genoemd: „Als een andere onverwachte vondst, is er een prachtig geschilderde muur in het midden van deze ruïne. Misschien is het de heropleving van deze verwoeste stad. nieuws geeft“.

Azerbeidzjaanse journalist Emin Ibrahimov Brood op de foto aan de muur van het museum Azerbeidzjan Hij stelt dat er drie kenmerken van cultuur worden beschreven: „De vrouw houdt een majme vast, het symbool van de Nowruz-vakantie. In de hand van een minnaar. Azerbeidzjan nationaal Er is een muziekinstrument, de saz. Een vrouw met een kind draagt ​​een hoofddoek genaamd kalaghayi. Alle drie worden beschermd door UNESCO en maken deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Het enige overgebleven bouwwerk in de stad Agdam is de oude moskee, gebouwd in de jaren 1870. „Eigenlijk gebruikten de Armeniërs deze plek om hun wachttoren-, magazijn- en artillerievuur te richten.“

Armenië-Azerbeidzjan In het rapport, waarin ook de geschiedenis van het conflict wordt besproken, staat dat Nagorno-Karabach tijdens de Sovjetperiode. Azerbeidzjan bevatte. De Armeniërs, die in die tijd de meerderheid van de bevolking in de autonome republiek vormden, begonnen echter de integratie van de provincie in Armenië te eisen. Als gevolg van het conflict begin jaren negentig was het grondgebied van Azerbeidzjan in die tijd beter bewapend. Armenië bezet door het leger. Duizenden gewapende Armeniërs trokken Aghdam binnen en bombardeerden de stad.

„In 1993 werden 40.000 inwoners van de stad en meer dan een half miljoen Azerbeidzjanen in de regio gedwongen hun huizen te verlaten. Tot 1994 bezette Armenië de regio, inclusief de stad Agdam,“ zei hij. Caega Weiss staten.

Het is gemeld dat 2020In een tijd dat de wereld worstelde met het coronavirus, laaiden de conflicten in deze regio weer op. Geavanceerde technologie in oorlog leger Gewapend met uitrusting behaalde het Azerbeidzjaanse leger een overwinning. Het succesvolle gebruik van moderne dronetechnologie door het Azerbeidzjaanse leger speelde een belangrijke rol in het succes ervan.

J. Weiss Hij merkte op dat de oorlog in Karabach de eerste oorlog was waarin onbemande luchtvaartuigen een beslissende rol speelden.

Het rapport vermeldde ook dat als gevolg van de oorlog 2020De stad Aghdam werd in november bezet Vrij gedaan. Maar voor stedelingen is de strijd nog niet gestreden. Wapens kunnen tot zwijgen worden gebracht. Maar het is nog steeds een traumatische tijd voor burgers.

Er wordt vooral benadrukt dat het voetbalteam „Karabach“ dat Agdam vertegenwoordigt een voorbode is van hoop voor de toekomst van de verwoeste stad. Het succes van het team laat zien dat er hoop is dat deze stad weer tot leven komt. Het team heeft een kans om opnieuw te spelen in Aghdam. Omdat de staat zijn plannen heeft aangekondigd om van de „city of spirits“ een superstad te maken. Het Aghdam Masterplan werd in mei 2021 goedgekeurd. Volgens het plan zal de bevolking van de vernieuwde stad 10Er zullen 0 duizend mensen zijn.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"