Nachrichten aus Aserbaidschan

VN zegt klaar om dood Oekraïense krijgsgevangenen te onderzoeken

Verenigde Naties Organisatie (VN) Oekraïne Tientallen Oekraïners in de door Rusland gesteunde separatistische zone in het oosten leger vastleggen vergaan Hij zei dat hij bereid was onderzoekers naar het gebied te sturen om het bestaan ​​ervan te onderzoeken.

VNWoordvoerder Farhan Haq, als beide partijen het ermee eens zijn, VN klaar om experts naar de stad Olenivka te sturen in het frontliniegebied waar het incident plaatsvond. De organisatie helpt ook bij de evacuatie van gewonden. bieden gemaakt.

Oekraïne leger De plaats waar de gevangenen werden vastgehouden, werd geraakt door raketten. Als gevolg hiervan hebben tientallen Oekraïners gevangene vergaan het gebeurde

Rusland beweringen Oekraïne Leger richt zich op Olenivka-gevangenis Verenigde Staten van AmerikaRaketsystemen die worden gebruikt door:

Oekraïne en het leger verklaarde dat er geen raket- of artillerie-aanval op Olenivka was. Kiev Hij beschuldigt Rusland ervan de gevangenis in brand te steken om de martelingen en executies van Oekraïners te verdoezelen. Oekraïne inlichtingendienst gelooft dat hij Oekraïens is leger „Wagner“ trof de locatie van de gevangene, waarvan het doel was om de misstanden te verbergen die waren toegestaan ​​​​tijdens de bouw en reparatie van het gebouw waarin de gevangenen werden verplaatst.

President van Oekraïne Vladimir Zelenski Hij zei dat na de aanslag in Olenivka de VN en het Internationale Comité van het Rode Kruis moesten reageren. Zelenski In zijn videotoespraak op 30 juli zei hij: „Dit was een opzettelijke Russische oorlogsmisdaad, de opzettelijke massamoord op Oekraïense krijgsgevangenen.

Volgens verschillende berichten zijn minstens 50 Oekraïense militairen omgekomen bij een bomaanslag op de gevangenis in Olenivka, die wordt gecontroleerd door door Rusland gesteunde separatisten. gevangene vergaan het gebeurde

Rusland Op 24 februari viel hij Oekraïne aan. Tijdens deze periode werden veel steden en dorpen van het land verwoest, duizenden mensen gedood en miljoenen mensen het land verlaten.

De internationale wereld veroordeelt deze stap van Rusland en roept op tot de terugtrekking van zijn troepen uit Oekraïne.

Officieel Moskou beschrijft zijn oorlog tegen buurland Oekraïne als een „speciale militaire operatie“. Ook degenen die het woord ‚oorlog‘ gebruiken en ’nee tegen oorlog‘ zeggen Rusland Personen en massamedia die nieuws brengen dat afwijkt van de officiële informatie van het Ministerie van Defensie, worden bestraft.

radio vrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"