Nachrichten aus Aserbaidschan

Zou de dollar kunnen stijgen? – Verklaring van de MP

“De prijs van een vat ruwe olie op de wereldoliemarkt in de eerste helft van dit jaar is 110 dollar. dollar georganiseerd. “De laatste tijd is de olieprijs gedaald onder bepaalde omstandigheden van ups en downs.”

deze econoom plaatsvervanger Ali zei Masimli. zei huidige prijs 10Ongeveer $ 0, wat 1,6 keer hoger is dan het cijfer dat wordt geprojecteerd in de staatsbegroting voor 2022:

“Hoewel het onwaarschijnlijk is dat hoge olieprijzen op de lange termijn zullen zijn, zal volgens de conclusies van internationale financiële instellingen en andere instellingen, als er niets ongewoons gebeurt, de gemiddelde olieprijs op de wereldmarkt in 2022 Azerbeidzjan boven het in de begroting voorziene niveau zal liggen. Jaren ’70 en ’90 het hele jaar door dollar Een jaarlijkse gemiddelde prijs van ongeveer $ 85 wordt verwacht. Het feit dat deze prijs 2 keer meer is dan $ 40, wat wordt beschouwd als het begin van de kritische limiet, geeft aan dat er geen mogelijkheid is tot devaluatie. Met het huidige wisselkoersbeleid zal het echter 1 manat zijn. dollar Het is niet mogelijk om het op -1,7 manat te houden. Vroeg of laat zal het overschakelen naar een volledig zwevend wisselkoersregime. Een verandering in de wisselkoers is onvermijdelijk wanneer de manat overschakelt naar een vrij zwevend wisselkoersregime.

plaatsvervangend Volgens hem zijn er in de huidige economische omstandigheden en de voortzetting van het wisselkoersbeleid geen voorwaarden voor de manat om over te schakelen naar een volledig zwevende wisselkoers:

“Hoewel er geen echte economische redenen zijn voor de devaluatie en de noodzakelijke voorwaarden voor de overgang naar de vrij variabele rente, is het waarschijnlijk dat er de komende jaren enkele beslissingen zullen worden genomen met betrekking tot de overgang naar de vrij vlottende rente van de manat. logisch gevolg van het in Azerbeidzjan gevoerde wisselkoersbeleid is dat de devaluatie zal plaatsvinden wanneer de situatie in de financiële sector een kritiek niveau bereikt.Olie Als de prijs daalt tot onder $40, als een dergelijke prijs lange tijd aanhoudt, zal de macro-economische situatie en de betalingsbalans zal verslechteren en devaluatie zal onvermijdelijk zijn. Azerbeidzjan Officieel besluit over de wisselkoers van de manat, aangezien deze niet is overgegaan op het vrij zwevende wisselkoersregime de centrale bank Het geeft,’ zei A. Masimli. (Uniek)

“Hoewel er geen echte economische redenen zijn voor de devaluatie en de noodzakelijke voorwaarden voor de overgang naar de vrij variabele rente, is het waarschijnlijk dat er de komende jaren enkele beslissingen zullen worden genomen met betrekking tot de overgang naar de vrij vlottende rente van de manat. logisch gevolg van het in Azerbeidzjan gevoerde wisselkoersbeleid is dat de devaluatie zal plaatsvinden wanneer de situatie in de financiële sector een kritiek niveau bereikt.Olie Als de prijs daalt tot onder $40, als een dergelijke prijs lange tijd aanhoudt, zal de macro-economische situatie en de betalingsbalans zal verslechteren en devaluatie zal onvermijdelijk zijn. Azerbeidzjan Officieel besluit over de wisselkoers van de manat, aangezien deze niet is overgegaan op het vrij zwevende wisselkoersregime de centrale bank Het geeft,’ zei A. Masimli. (Uniek)

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"