Nachrichten aus Aserbaidschan

Er breken hevige gevechten uit in de buurt van de kerncentrale van Zaporozhye

Het bureau zei dat de meeste leden van het inspectieteam de kerncentrale op 1 september verlieten en dat onderzoekers konden zien wat ze nodig hadden.

Na het vertrek van de missie van het International Atomic Energy Agency (IAEA), blijven twee van de inspecteurs van het agentschap bij de kerncentrale van Zaporozhye. Informatie Rusland gegeven

Trouwens Oekraïne Er is gemeld dat er hevige gevechten plaatsvinden in het zuiden en dat het Enerhodar-district, waar de NGS is gevestigd, onder vuur ligt.

Gisteren – 1 september is de missie van de VAE aangekomen bij de grootste kerncentrale van Europa. Vandaag, bij de internationale organisaties van Rusland in Wenen ambassadeur DEA Novosti nieuws Hij vertelde zijn bureau dat zes experts van de missie een aantal dagen op het station zullen blijven, terwijl twee van de medewerkers van de VAE permanent zullen blijven.

De in Wenen gevestigde VAE heeft de verklaring van Rusland niet bevestigd.

Vijf vertegenwoordigers van de VAE-missie blijven tot 3 september op het station om de fysieke schade aan de faciliteit te beoordelen. En dit Oekraïne Dat zegt het staatsenergiebedrijf Enerhoatom.

Het bureau zei dat de meeste leden van het inspectieteam de kerncentrale op 1 september verlieten en dat onderzoekers konden zien wat ze nodig hadden.

De missie ging de veiligheidssituatie bij de kerncentrale beoordelen. Oekraïne en Rusland Hij beschuldigde elkaar ervan het gebied aan te vallen voorafgaand aan het bezoek van de VAE-delegatie.

Oekraïne officieren Rusland Hij zei dat zijn troepen ‘ononderbroken mortieraanvallen’ hebben uitgevoerd in de vroege ochtenduren en op 1 september verschillende burgerwoningen hebben geraakt. Rusland Ministerie van Defensie werken Oekraïne beschuldigde zijn troepen van het proberen over te nemen van de NPP.

Kiev Hij stelt dat Rusland de faciliteit als schild gebruikt, daar wapens aanslaat en de omgeving aanvalt. Moskou ontkent de beschuldigingen en beschuldigt Oekraïne van het bombarderen van het gebied.

Beide partijen spraken hun bezorgdheid uit over een mogelijke nucleaire ramp.

Rusland, dat op 24 februari Oekraïne begon aan te vallen, kreeg te maken met sancties van het Westen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"