Nachrichten aus Aserbaidschan

De wereld kampt met een tekort aan koffie: forse prijsstijging verwacht

In Brazilië, ’s werelds grootste koffieleverancier, zouden de zadenvoorraden in de lente van dit jaar historisch dieptepunten kunnen bereiken als gevolg van droogte.

Over nationaal Silas Brazileiro, voorzitter van de Coffee Council, zei.

Volgens hem zouden de koffiereserves van het land tegen maart kunnen dalen tot zeven miljoen zakken van 60 kg.

„De voorraden zijn zo laag dat Brazilië, zelfs met een goede oogst volgend jaar, waarschijnlijk moeite zal hebben om aan de vraag te voldoen. We hebben gewoon regen nodig“, zegt Nelson Carvalais, bestuurslid van Cecafe export group.

De koffieconsumptie is dit jaar met 1,5% gestegen en met 2% vergeleken met vorig jaar. De wereldwijde vraag blijft echter groeien. Naarmate de vraag toeneemt Prijs:%s neemt ook toe. De waarde van futures op Arabica-koffie in New York steeg met 11% op jaarbasis en analisten denken dat deze trend zich zal voortzetten.

De koffieconsumptie is dit jaar met 1,5% gestegen en met 2% vergeleken met vorig jaar. De wereldwijde vraag blijft echter groeien. Naarmate de vraag toeneemt Prijs:%s neemt ook toe. De waarde van futures op Arabica-koffie in New York steeg met 11% op jaarbasis en analisten denken dat deze trend zich zal voortzetten.

Gesteld wordt dat de situatie in de nabije toekomst waarschijnlijk niet zal veranderen. De komende maanden zal de droogte in Brazilië toenemen en zal er hevige regen vallen in Colombia, de op één na grootste koffieleverancier. ongeschikt het weer omstandigheden bedreigen ook de koffieplantages in Guatemala, Honduras en Nicaragua.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"