Nachrichten aus Aserbaidschan

Kan de afschaffing van de btw de stijging van de voedselprijzen voorkomen? – BESCHRIJVING |

parlementslid Eenheid Ahmedov zei dat 1-2 procent belasting over de toegevoegde waarde (btw) moet worden toegevoegd aan voedselproducten. bieden gemaakt. plaatsvervangend nationaal Tijdens de vergadering van de parlementaire commissie voor economisch beleid, industrie en ondernemerschap op 19 september zei hij dat het niet correct is om op alles 18 procent btw te heffen en dat de belasting moet worden gedifferentieerd. “Momenteel importeert de overheid voedselproducten. douane mag de belasting niet opleggen’, zei hij. plaatsvervangend Tahir Mirkishili benadrukte dat de afschaffing van de btw in Turkije geen invloed had op de prijsstijging, integendeel, de staat verloor deze belasting ook.

Econoom-deskundige die een verklaring over het onderwerp heeft afgelegd Fuad Ibrahimov Hij wees erop dat in een volledig transparante en concurrerende markt, als de btw plotseling van het product zou worden verwijderd, de prijs met 18 procent zou dalen:

“Maar zo werkt het in wiskunde. Daarom ben ik het meer eens met de opvattingen van Tahir. Omdat we een ander probleem hebben. Zelfs als alle kosten worden opgeteld bij de factuurprijs van geïmporteerde producten, is er een onzekere marge van 30-40 procent op het product. prijs verhoging var Dit is een prijsverschil dat op de deal wordt gecreëerd (het verschil tussen de beste prijzen voor verkoop- en koopaanbiedingen van elk actief (aandelen, product, valuta, futures, opties) tegelijkertijd – red.), dat niet kan worden vermeden. HET.

De expert van vandaag weet dat elk product naar Azerbeidzjan De import kan als volgt worden berekend:

De expert van vandaag weet dat elk product naar Azerbeidzjan De import kan als volgt worden berekend:

Douane Als we de douanerechten, andere belastingen en logistieke kosten van het importeurbedrijf erbij optellen, zien we dat er een onzekerheid van 30-40 procent zit in de prijzen van sommige producten. Waar dit inkomen naartoe gaat en door wie het wordt toegewezen, moet worden onderzocht.

Vandaag in ieder geval eieren, kippen, brood producten zijn vrijgesteld van btw, zien we een prijsdaling? Nee, integendeel, de groei zet door. Daarom is de oplossing om de btw te verlagen naar 0 procent. pad het zal niet. Als je er niet over nadenkt, rekenen we ook btw. annuleren Als we dat doen, dan uit de begroting Maandelijks salaris We zullen ook problemen creëren voor andere sectoren die beurzen ontvangen. Onze begrotingsinkomsten zullen dus afnemen. Met andere woorden, als er geen gezonde concurrentie is, kunnen de prijzen niet dalen. Deze bevoegdheden gebruiken 18 procent als extra inkomen.” (Oxu.az)

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"