Nachrichten aus Aserbaidschan

Ongelooflijke games in de verkoop van benzine |

Sinds enkele weken dalen de olieprijzen op de wereldmarkten. De goedkoopste batch Brent-olie die vandaag werd verkocht voor $ 83,45. Interessant is de goedkope trend van de wereld naar Azerbeidzjan Welke invloed heeft de geïmporteerde EU-95 op de benzineprijzen, is de prijsdaling reëel?

Hoofd van het Petroleum Research Center Inspiratie Shaban herinnert eraan dat de prijs van 1 liter benzine van het merk EU-95, waarvan de prijs niet door de staat wordt gereguleerd, op 13 juli van dit jaar werd vastgesteld als 2 manats in Azerbeidzjan met de kartelovereenkomst van de marktdeelnemers. De deskundige zegt met spijt in het hart dat zowel de overheid als de consumenten toeschouwers zijn bij deze illegale afspraak:

„Dus de overheid heeft nooit onderzocht of er een monopolie op de markt was. Consumenten ook protest dat deden ze niet: dus, je koopt, je koopt, je koopt niet, je auto nationaal bereikte 92 in productie. Een goed consumenteneinde pad gereguleerd, omdat de verkoop van de EU-95 ten opzichte van vorig jaar voornamelijk 20 . is20Wat schreven de media toen? Maar de prijs van olie op de wereldmarkt 10Het overschreed 0, dus de stijging van de prijs van geïmporteerde benzine is ook objectief. Ook nu de media aandacht vraagt ​​voor het feit dat de olieprijs op de wereldmarkt is gedaald tot onder de $ 85, zal dit zich manifesteren in de prijzen van Ai-95 en Ai-98? Het moet logisch worden weergegeven. Omdat op 7 september de prijs van olie van het merk „Brent“ voor het eerst onder $86 begon te handelen. Het is waar dat het in de volgende dagen is gestegen naar 93-94, maar sinds 22 september handelt het in de prijsklasse onder $ 90.

I. Shaban stelt dat als er een echte concurrerende omgeving zou zijn op de brandstofmarkt in Azerbeidzjan, inclusief import, natuurlijk, kopers bij elk brandstoftankstation (FSP) andere kansen zouden hebben. Prijs:%s ze konden zien en het steeg constant Prijs:%s Het is niet mogelijk:

„Ik herhaal het al jaren: waarom heeft een van de 900 YDM’s niet gedacht om de brandstof te verkopen in de categorie die niet door de staat wordt gereguleerd, 1 kopeke goedkoper of duurder dan zijn buurman! Wat is de concurrentie – wij zie het in taxidiensten. Maar waarom niet in brandstof? De overheid uit concurrentie, voor 1 manat in de markt. Het legt niet uit hoe de inkomsten uit verkochte benzine worden verdeeld: hoeveel gaat naar de fabrikant, verlader en verkoper, en wat gaat er in de staatsbegroting van elke liter brandstof?

In een door de overheid gereguleerde markt kunnen zulke zaken immers geen handelsgeheimen zijn! Deze informatie is zelfs op de niet-gouvernementele gereguleerde markt in het buitenland open. hij is onze buurman Kalkoen en in Rusland.

Laat me nog een interessant punt uitleggen – naar Azerbeidzjan De prijs van 1 ton EU-95-benzine die in de eerste helft van 2022 in het land werd geïmporteerd, werd officieel vastgesteld op $ 978,17. Maar 1 ton benzine van het merk AI-92 werd duurder geïmporteerd – voor $ 1149,84. Wees niet verbaasd. in de eerste helft van dit jaar Azerbeidzjan je weet hoe laag octaangehalte benzine geïmporteerd? Volgens officiële statistieken is het 150,8 duizend ton en 173,4 miljoen ton. dollar bron van geld besteed.

Denk niet dat Ai-92 benzine geïmporteerd wordt. Haydar Met betrekking tot de lopende reparaties aan de Aliyev Oil Refinery (NEZ) van 4 april tot 25 mei. Ja, het is gerelateerd, maar niet helemaal. Omdat in het eerste kwartaal van het lopende jaar, vóór de renovatie Azerbeidzjan Meer dan 50 duizend ton AI-92 benzine hadden geïmporteerd, en in het tweede kwartaal waren deze volumes 10Het bereikte 0 duizend ton. Het werd ook geïmporteerd in juli. Weet je hoeveel? 1,5 miljoen liter per dag!

Als benzine van het merk AB-92 zo duur is om naar het land te brengen, waarom denken de regelgevers van onze niet-overheidsgecontroleerde markt er dan niet aan de prijs van de AB-95 te verlagen en het verkoopvolume te vergroten? ? Er zijn veel vragen, maar ze moeten deze vragen beantwoorden“– gezegd Inspiratie Saban benadrukt.

Turgut



Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"