Nachrichten aus Aserbaidschan

Wat zeggen Solovyov en Kiselev nu tegen de mensen?

“Nezavisimaya Gazeta”, gepubliceerd op 2 oktober, “Delivery of the Port” politiek publiceerde een artikel met de titel “Het is een probleem geworden”

Oekraïne Heroverde controle over havenstad in de regio Donetsk Rusland Het is een grote oorlogsmislukking voor zijn leger. Kritiek op de Russische bevelhebbers begint al binnen te stromen, wat bijdraagt ​​aan de lijst met problemen van het Kremlin.

Voor een paar weken, harde nationalisten, Russen leger bloggers bekritiseren commandanten op ongecensureerde Telegram-kanalen. Na recente nederlagen worden de koppen van grote Russische kranten bekritiseerd.

Chatham House onderzoekscentrum in Londen Rusland en hoofd van het Eurazië-programma James Nixey AzadEuropa/Radio Liberty-correspondent Mike Ekela zei dat hij niet snel een staatsgreep in het paleis verwacht.

“De onvrede over het verloop van de oorlog groeit echter in de hogere regionen van Rusland, het manifesteert zich op verschillende manieren, mensen kunnen zichzelf niet beheersen.” – voegt toe aan zijn woorden.

“Het probleem is Poetin hij heeft zo’n sterke controle over alles dat het moeilijk is voor mensen om zich te verenigen, allianties te vormen en ertegen op te treden. Volgens mij Rusland elites riskeerden niet het faillissement zoals ze nu doen. – zegt de analist.

Poetin Onafhankelijk van de oorlog sinds de invasie van Oekraïne op 24 februari nieuws Het maakte het een misdaad om het geven, bekritiseren en onbevredigen en “schaden van de reputatie van de strijdkrachten” te verbieden.

Tal van onafhankelijke media zijn gesloten in het land. sociaal netwerken worden gecensureerd. Telegram-app is niet gecensureerd, dus hier is het informatieeen stroom van kritiek en discussie wordt waargenomen, het falen van de Russische strijdkrachten wordt besproken.

Russische commandanten en bloggers beschrijven de terugtrekking en verplaatsing van troepen in de Donbas als een tactische beslissing.

Poetin Een voormalige inlichtingenfunctionaris die op 21 september gedeeltelijke ontslag aankondigt Igor Girkin Hij uitte wekenlang openlijk kritiek op het Russische leger en drong er bij Poetin op aan volledige mobilisatie af te kondigen. Girkin was een van de hoofdrolspelers toen het conflict in 2014 in Donbass uitbrak.

Rusland op 2 oktober Ministerie van Defensie Stafchef van Girkin bevestigt de terugtrekking van troepen uit de haven chef Valery GerasimovHij deelde zijn foto en bekritiseerde die fel. minister van Defensie Sergey Shoigu niet buiten de kritiek.

leider van Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov aarzelt niet openlijk kritiek te uiten op de legerleiding. Hij riep zelfs op tot het gebruik van tactische kernwapens tegen Oekraïne.

Poetins bondgenoot “Wagner” undercover leger hoofd van het bedrijf Jevgeny Prigogine Hoewel de verklaring van Kadyrov niet bij zijn toon paste, “zeg ik… Stuur deze buiten het huwelijk geboren kinderen blootsvoets en met machinegeweren naar voren.” gezegd.

Op 2 oktober is de krant “Komsomolskaya Pravda”, die de regering van Poetin steunt, de belangrijkste krant. leger publiceerde het artikel van de verslaggever. De verslaggever noemt het falen van de Russische soldaten als ‘typische redenen voor wat er is gebeurd’.

Charkov Na het verlaten van de provincie spraken ze hierover: gebrek aan kracht, fouten gemaakt door individuele officieren in de organisatie van defensie. – de verslaggever merkte op dat een van de problemen de weigering van soldaten was om te vechten.

“Nezavisimaya Gazeta”, gepubliceerd op 2 oktober, “Delivery of the Port” politiek publiceerde een artikel met de titel “Het is een probleem geworden”. Krant “Voor het eerst sinds het begin van de speciale militaire operatie werd beweerd dat de namen van de legercommandanten duidelijk in de commentaren werden genoemd en dat zij verantwoordelijk waren voor de problemen aan het front”, zei hij.

Voor de meeste Russen, zelfs de belangrijkste nieuws Zelfs de staatstelevisie, die een bron is, handelt de laatste tijd voorzichtiger. Op de avond van 2 oktober maakten tv-zenders geen melding van de nederlaag in Liman.

Gastheer van de avondshow “Rusland-1” met miljoenen kijkers Dmitry Kiselev Hij sprak over de “moeilijke” situatie in de Donbas.

In een avondtalkshow Vladimir Solovoyov waarschuwde dat zolang de mobilisatie voortduurt, de Russen er spoedig mee in orde zullen zijn nieuws wacht niet.

Ondertussen zijn de meeste Russen nerveuzer over het conflict in Oekraïne. Na de plotselinge mobilisatie van Poetin begon een massale toestroom uit het land. Talrijke opiniepeilingen wezen op toenemende angst en paniek onder Russen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"