Nachrichten aus Aserbaidschan

Waarom had de student aanvullende training nodig? |

Leraar in Azerbeidzjan – voorbereiding op vervolgonderwijs is voorbij 20 gebruikelijk gedurende het jaar; dit is te zien op openbare plaatsen en sociale netwerken, niet alleen in Bakoe, maar ook in andere steden en regio’s. als de voorbereidingen 10-15 jaar geleden omvatte het voornamelijk de hogere klassen, nu omvat het de lagere klassen.

De basisschoolleerlingen zijn echter de volgende in de extra klas. Jouw dag Voor middelbare scholieren en middelbare scholieren is het beeld anders: ze hebben na schooltijd les over een ander vak bij de leraar waar ze naar toe gaan, en ze moeten zowel schoolvakken als huiswerk thuis maken.

Wat maakt de keten „leraar na school“ nodig?

BBC News Sommige Azerbeidzjaans sprekende ouders zijn van mening dat er een „kloof“ is tussen de syllabus die aan de studenten wordt gegeven en de vragen die ze op het examen zullen tegenkomen, en dat extra oefening nodig is. Volgens sommigen is het moeilijk om de les onder de knie te krijgen in een klas met veel studenten, dus moeten ze de hulp van een leraar gebruiken.

Volgens de docenten die met de BBC spraken, zijn de vragen, hoewel de eind- en toelatingsexamens de leerboeken volgen, relatief moeilijk en moet je „uitstekende kennis“ hebben om ze te beantwoorden.

Staatsexamencentrum (DIM) alle testvragen opdrukken Er staat in dat het is voorbereid op basis van de capaciteiten van de deelnemers, dat wil zeggen op een manier die het mogelijk maakt om lage, gemiddelde en hoge vaardigheidsniveaus te meten.

Opleiding Bediening, zelfs zonder leraar hoger school Er was niet een klein aantal studenten dat won, maar er is aanvullende training nodig om de programma’s dieper te bestuderen en te beheersen.

„Sinds het 1e leerjaar heb ik een extra leraar aangenomen“

Fatima Atakishiyeva, die in Bakoe woont en wiens zoon in de 9e klas zit, heeft sinds de eerste klas een extra juf voor haar kind:

„Ik heb een extra leraar ingehuurd om het huiswerk te maken en zij deden de taken van de volgende les met die leraar op school. Vandaag zit mijn zoon al in de 9e klas en ik neem nog steeds een extra leraar aan. Ik studeer momenteel wiskunde. Azerbeidzjan Ik zal ook een leraar taal en Engels inhuren.“

Fatima Atakishiyeva zegt dat haar zoon niet in staat zal zijn het eindexamen van de 9e klas af te leggen met de lessen die op de middelbare school worden gegeven als hij geen extra leraar inhuurt:

„Eigenlijk kan ik niet beweren dat ze geen les geven op de school van mijn zoon. Mijn zoon kan zich niet concentreren in de klas. Hij vertelt me ​​dat er te veel kinderen zijn, dat hij moeder is en dat ik daar niet kan studeren „Er zijn heel weinig kinderen in onderwijsgroepen, dus ze kunnen daar leren.“

„Er zitten 34 leerlingen in de klas van mijn zoon“

Sabina Bayramova, de moeder van een leerling van groep 7 die in Bakoe in Montenegro woont, en haar zoon hoger Opleiding Ze wil dat hij extra voorbereidingen treft om het te krijgen. Hij zegt dat de kinderen in de klas van zijn zoon naar bijscholing gaan. school waren meer succesvol in het examen dan degenen die dat niet deden:

„Vroeger stuurde ik mijn zoon naar een leraar, maar nu kan ik dat niet. Natuurlijk was er een verschil in zijn lezen als hij extra bijles kreeg“, voegde de 42-jarige moeder eraan toe.

Volgens Sabina Bayramova was een van de belangrijkste redenen waarom ze een extra leraar voor haar kind moest inhuren, het grote aantal studenten in de klassen:

„Er zitten 34 leerlingen in de klas. Ter voorbereiding zorgt de leraar alleen voor hem. In de klas kind omdat het veel gebeurt, geven leraren niet alle kinderen tijd. Bovendien hebben kinderen, sinds het al 2 jaar een pandemie is, een achterstand opgelopen in het onderwijs. Ze weten niets. Kinderen zouden naar onderwijs moeten gaan om de leegte te vullen die door de pandemie is ontstaan. In groep 5 deed mijn zoon zijn huiswerk alleen. Het lijkt erop dat de lessen ook moeilijker zijn geworden.“

‚Niet iedereen luistert naar de lezing‘

die niet genoemd willen worden, Baku Een 9e-klasser op een van zijn scholen moest extra voorbereidingen treffen omdat het lawaai van zijn klasgenoten tijdens de les hem verhinderde het onderwerp dat werd onderwezen te begrijpen:

„Niet iedereen luistert naar de les. Elk woord spreekt. Daarom kan ik de les niet helemaal begrijpen en leren. Daarom moet ik naar aanvullende trainingen.“

Volgens hem zijn er niet meer dan 9 mensen in opleiding, dus het is gemakkelijker om het onderwerp te begrijpen:

„Want iedereen die naar de bijscholing komt om te leren, blijft dus rustig.“

„Hoeveel tijd kost het om een ​​nieuw onderwerp onder de knie te krijgen?“

Zijn twee kinderen uit de middenklasse hebben drie jaar wiskunde, Engels en Azerbeidzjan Een van de ouders die in Ganja woont, die de taal voorbereidde, zegt dat hun kinderen deze vakken elk jaar herhalen sinds de 5e klas:

„Hoeveel tijd kost het om een ​​nieuw vak op school onder de knie te krijgen?“ Een paar lessen herinnert het kind zich niet. Nu zit mijn dochter in de 8e klas, ze herhaalt wiskunde met de leraar elk jaar sinds de 5e klas gedurende 3 jaar, en ze begonnen weer uit te vallen, ze begonnen weer met de vakken van de 5e klas.“

Zonder deze voorbereidingen, onze interviewer hoger ze kunnen niet hoog genoeg punten halen om naar school te gaan.

„Het is noodzakelijk om eerdere lessen te herhalen“

Hij wilde zijn naam niet geven omdat hij bang was dat er problemen zouden zijn op zijn werk. Baku Een taal- en literatuurleraar op een van de scholen vertelt BBC News Azerbaijan dat de belangrijkste reden waarom studenten een extra leraar nodig hebben, de noodzaak is om eerdere lessen te herhalen:

„Vragen van het Staatsexamencentrum in het eindexamen van de 9e klas hebben betrekking op onderwerpen van de 5e tot de 9e klas. Het eindexamen van de 11e klas heeft betrekking op het programma van de 5e-11e klas. aanvullende training voor de herhaling van eerdere cursussen is nodig.

Onze interviewer voegt er echter aan toe dat het hoge aantal studenten in de klas het voor docenten moeilijk maakt om studenten voor te bereiden op de examens van het Staatsexamencentrum:

„Laat me je bijvoorbeeld vertellen over mijn onderwerp. De vragen in de eindexamens gaan niet alleen over grammatica. Totaal 10 van de vragengrammatica zijn de overige vragen tekstoefeningen. In zo’n geval is het niet mogelijk om in 45 minuten grammatica aan meer dan 30 studenten te leren en deze op de tekst in dit formulier te gebruiken. Daarom moeten studenten een extra docent inhuren.“

Onze interviewer zegt ook dat het is samengesteld door DIM. opdrukken Hoewel de vragen gebaseerd zijn op leerboeken, zijn ze moeilijker:

„Gemiddeld school Als we naar de leerboeken kijken, zien we dat zowel de regels als de taken eenvoudig zijn. Maar de vragen die DIM stelt zijn moeilijker. Dus om deze vragen te beantwoorden, is het noodzakelijk om een ​​meer perfecte kennis te hebben.“

„Zoon, zei de moeder, met de vakken die we leerden“ opdrukken De vragen zijn totaal anders.“

Volgens ouders die met de BBC spreken, is er een mismatch tussen SDG-examenvragen en middelbare schoolvakken.

Volgens de 42-jarige Sabina Bayramova is haar zoon, die dit jaar afstudeerde van de 9e klas, ook geïnteresseerd in dit onderwerp. klacht Te doen:

„Examenvragen zijn compleet anders met de lessen. Mijn zoon van groep 9 zei dat na het eindexamen de vakken die mijn moeder ons leerde en de examenvragen totaal anders waren. kind Hoe moet hij de examenvragen beantwoorden van de cursus die hij niet heeft gehaald?“

„Wetenschap met de SDG en Opleiding Er is een coördinatieprobleem tussen het ministerie.

Aghalar Garibov, een analist op het gebied van onderwijs, Staatsexamencentrum Het coördinatieprobleem tussen het ministerie van Nationaal Onderwijs en het ministerie van Nationaal Onderwijs leidt tot inconsistenties tussen schoolonderwijs en examenvragen.

In een gesprek met de BBC vertelde een analist aan de BBC dat hoewel de testdatabase in het Staatsexamencentrum is aangepast aan bijgewerkte leerboeken, niet alle verouderd materialen worden niet verwijderd.

„Resultaten worden beoordeeld“

Officiële instanties zijn het echter niet eens met deze bewering. Het ministerie van Onderwijs vertelde de BBC dat het ministerie van Onderwijs hen na elk afstuderen of toelatingsexamen voorbeelden gaf van taken die voor analyse werden gebruikt en dat er volgens hun analyse geen discrepanties waren tussen de vragen en de syllabus.

Het ministerie van Onderwijs en Cultuur voert jaarlijks een wetenschappelijk-methodische follow-up van de leerboeken uit, waardoor de leerboeken die in dat academiejaar van kracht zijn, worden vergeleken met de leerboeken die door de kandidaten in de lagere klassen zijn behaald, en als er inhoudelijke inconsistenties zijn worden gedetecteerd, vertelde de instelling aan de BBC dat hij zei dat er rekening mee was gehouden bij het verbeteren en formuleren van vragenboeken voor examens.

Het ministerie van Nationaal Onderwijs benadrukt dat het materiaal dat het voorbereidt bedoeld is voor degenen die zich zelfstandig voorbereiden op examens en degenen die de vakken die op school worden geleerd, willen herhalen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"