Nachrichten aus Aserbaidschan

Hoe zal Azerbeidzjan zorgen voor extra gasexport naar Europa? |

Na de Russische aanval op Oekraïne is een van de belangrijkste kwesties in Europa natuurlijk energiezekerheid. De grote energieafhankelijkheid van het continent van Rusland biedt dit land immers extra manoeuvreerruimte. Om deze reden Europeese Unie Energie uit Rusland, vooral natuurlijk gas- afhankelijklzeer geïnteresseerd in het wegnemen van de last. Azerbeidzjan is een van de landen die worden beschouwd als een alternatief om deze afhankelijkheid te verminderen en vervolgens volledig te elimineren. WAAR Azerbeidzjan Het speelt geen beslissende rol in de gaslevering aan Europa. Een totaal van 8,2 van hier naar Europa vorig jaar miljard kubieke meter natuurlijk gas- verzonden. Dit volume is 155 eenheden, die Rusland jaarlijks naar Europa exporteert. miljard kubieke meter gas lijkt misschien onbeduidend. Bijvoorbeeld, afgelopen jaar Azerbeidzjan Het volume aardgas dat aan Europa werd verkocht, bedroeg slechts 5 procent van de omzet in Rusland. Kom op Europeese Unie in de levering van aardgas aan het continent Azerbeidzjan Hij wil ook zijn rol vergroten. Volgens de overeenkomst ondertekend tussen de partijen in juli van dit jaar, tot 2027 Azerbeidzjan Europa welke heeft hij verkocht? gas- Geluid 20 miljard kubieke meter is gepland. Het roept de vraag op: Azerbeidzjan Klaar om de hoeveelheid gas die het aan Europa verkoopt in vijf jaar meer dan te verdubbelen? Maken de beschikbare middelen het mogelijk om de gasexport naar Europa te vergroten?

Minister van Economie Mikayil Cabbarov Hij heeft hierover ook een verklaring afgelegd. In een interview met verslaggevers zei de minister: “We zijn al in gesprek met onze partners in het buitenland en in het binnenland. Ons doel is om de productie te verhogen. Ons doel is om deze volumes (gaslevering – red.) in 2027 te verdubbelen. Dit is onze topprioriteit.De vraag hoe het over de verschillende Europese landen zal worden verdeeld, moet worden bepaald door de lidstaten van de Europese Unie.

Uit officiële cijfers blijkt dat de aardgasproductie van Azerbeidzjan de afgelopen jaren is toegenomen. als je een engel bent De aardgasproductie van het land was vorig jaar 2020vergeleken met het jaar 20 met bijna één procent gestegen tot 44 miljard kubieke meter. De resultaten van de eerste acht maanden van dit jaar laten opnieuw een stijging van de aardgasproductie zien. JanuariIn augustus werd in het land in totaal 30,6 miljard kubieke meter aardgas geproduceerd. In vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar is dit 10 procent, ofwel een stijging van 2,7 miljard kubieke meter.

In dezelfde periode is de groei van de aardgasexport van het land hoger. Bijna de helft van het aardgas dat in de eerste acht maanden van dit jaar in Azerbeidzjan werd geproduceerd – 14,4 miljard kubieke meter – werd geëxporteerd. Dat is een stijging van precies 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel van Europese landen in de aardgasexport van Azerbeidzjan is 50 procent, het aandeel van Turkije is 38 procent en het aandeel van Georgië is 12 procent.

Het aardgas dat Azerbeidzjan dit jaar produceerde, werd voornamelijk geleverd uit het “Shah Deniz”-veld. In de acht maanden van het jaar werd 9 miljard kubieke meter aardgas geproduceerd door “Azeri-Chirag-Guneshli” en 16,4 miljard kubieke meter en 5,2 miljard kubieke meter aardgas door “Şahdeniz”. SOCAR aftrekken. Ook de komende jaren Azerbeidzjan Hij wil de aardgasproductie verhogen ten koste van het “Shah Deniz”-veld. Soortgelijk, Met de ingebruikname van de derde fase van het “Shah Deniz”-project zal tot 2030 nog eens 15 miljard kubieke meter gas uit dit veld worden geproduceerd. Naast het veld “Shahdeniz”, “Absheron”- en “Karabach”-velden zullen het land in staat stellen extra aardgas te exporteren. Prioriteit Volgens de verklaringenAbsheronIn de eerste fase wordt 1,5 miljard kubieke meter gas uit het veld gewonnen. Het is de bedoeling om deze indicator de komende jaren te verhogen tot 5 miljard kubieke meter. Het veld “Karabach”, waarvan de totale reserve wordt geschat op 13 miljard kubieke meter, moet tegen 2025 operationeel zijn. Door dit veld te gebruiken, kan het land jaarlijks 1,5 tot 1,8 miljard kubieke meter aardgas extra produceren.

Het aardgas dat dit jaar door Azerbeidzjan werd geproduceerd, werd voornamelijk geleverd uit het “Shah Deniz”-veld. In de acht maanden van het jaar werd 9 miljard kubieke meter aardgas geproduceerd door “Azeri-Chirag-Guneshli” en 16,4 miljard kubieke meter en 5,2 miljard kubieke meter aardgas door “Şahdeniz”. SOCAR aftrekken. De komende jaren wil Azerbeidzjan zijn aardgasproductie verhogen ten koste van het “Shah Deniz”-veld. Soortgelijk, Met de ingebruikname van de derde fase van het “Shah Deniz”-project zal tot 2030 nog eens 15 miljard kubieke meter gas uit dit veld worden geproduceerd. Naast het veld “Shahdeniz”, “Absheron”- en “Karabach”-velden zullen het land in staat stellen extra aardgas te exporteren. Prioriteit Volgens de verklaringen zal in de eerste fase jaarlijks 1,5 miljard kubieke meter gas uit het “Absheron”-veld worden gewonnen. Het is de bedoeling om deze indicator de komende jaren te verhogen tot 5 miljard kubieke meter. Het veld “Karabach”, waarvan de totale reserve wordt geschat op 13 miljard kubieke meter, moet tegen 2025 operationeel zijn. Door dit veld te gebruiken, kan het land jaarlijks 1,5 tot 1,8 miljard kubieke meter aardgas extra produceren.

Door de recente toename van investeringen zal de elektriciteitsopwekking uit alternatieve energiebronnen de aardgasexport van het land doen toenemen. Door het aandeel van alternatieve energiebronnen in de elektriciteitsopwekking te vergroten, krijgt de staat de mogelijkheid om de hoeveelheid aardgas die voor elektriciteitsopwekking wordt gebruikt te sturen naar de export. Aan de andere kant, Azerbeidzjan, Turkmenistan en Iraans Ook de tussen hen gesloten swapovereenkomst, namelijk de gasbeurs, kan een impact hebben. De hoeveelheid aardgas die Azerbeidzjan als gevolg van deze overeenkomst verkrijgt, is niet erg groot. Als het echter mogelijk wordt om meer aardgas naar Europa te importeren, is er volgens deskundigen een mogelijkheid om met deze overeenkomst meer gas te winnen.

Transportvoertuigen spelen ook een belangrijke rol bij het vergroten van de aardgasexport van Azerbeidzjan naar Europa. Momenteel wordt Azerbeidzjaans gas voornamelijk via de Trans-Adriatic Pipeline (TAP) naar Europa getransporteerd. In de vandaag door het consortium vrijgegeven verklaring staat dat er nog twee compressorstations nodig zijn om de huidige capaciteit van de Trans-Adriatic Pipeline (TAP) te verdubbelen. De ene compressor moet in Griekenland worden gemaakt en de andere in Albanië. Tegelijkertijd moet TAP de twee bestaande stations moderniseren. “Het is echter niet nodig om nieuwe pijpleidingen aan te leggen, aangezien de bestaande pijpleiding de capaciteit heeft om 20 miljard kubieke meter gas per jaar te ontvangen”, aldus de verklaring.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"