Nachrichten aus Aserbaidschan

Naar verluidt zal de Europese Unie een civiele missie naar Armenië sturen

Vrijgegeven: 11 oktober 2022 18:37

beslis dit politiek Aangenomen in besloten zitting van de Veiligheidscommissie

Europa De ambassadeurs van de Unie zijn overeengekomen om een ​​civiele missie naar Armenië te sturen om het vertrouwen te versterken en de inperking te vergemakkelijken. De civiele missie zal worden ingezet aan de Azerbeidzjaanse grens.

bevrijden“Verwijzend naar diplomatieke bronnen nieuws neemt er een besluit over politiek Aangenomen in besloten zitting van de Veiligheidscommissie.

Volgens de ontvangen informatie worden momenteel de details van de implementatie besproken: hoeveel van hen zullen uit welke landen komen en wanneer ze naar Armenië zullen komen.

“De toekomst van de missie is duidelijk”, vertelde een Brusselse diplomatieke bron aan Freedom.

Europa Toivo Klaar, de speciale vertegenwoordiger van de Unie voor de zuidelijke Kaukasus, gisteren Europa Hij sprak over het belang van de missie in de parlementaire commissie Defensiezaken.

“De volledige steun van de lidstaten en het Europees Parlement is uiterst belangrijk om de vreedzame inspanningen van de Europese Unie te laten plaatsvinden.”

Rusland Het is tegen de EU die een civiele missie naar de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan stuurt.

Woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova legde een verklaring af over het onderwerp. Het Kremlin is van mening dat het Westen de bemiddelingspogingen van Rusland wil beperken.

De overeenkomst om een ​​civiele missie naar Armenië te sturen werd vorige week in Praag bereikt Armenië, Azerbeidzjan, Frankrijk Het werd bereikt na urenlange beraadslaging door de leiders van de Raad van Europa. Tot dan had hij het voorstel van de Europese Unie om strijdkrachten in te zetten aan de grens met Armenië afgewezen. Baku op een ongewapende missie protest Hij benadrukte echter dat hij “voor zover nodig” zou meewerken.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"