Nachrichten aus Aserbaidschan

Voormalig hoofd van de afdeling Militaire contra-inlichtingen veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf, ontving de rang van generaal |

Nog een oude administratie chef Over Elman Tahirov misdrijf zijn baan is beëindigd

nationaal Ministerie van Veiligheid (MTN) Leger Voormalig directeur van contraspionage chef, algemeen Nizami Shirinov werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. op 11 oktober Baku Leger in de rechtbank rechter Jamal Ramazanov zat de straf voor.

Nizami Shirinov Leger Eljan Abdullayev, die onder hem werkte in het directoraat-generaal Contraspionage, werd samen met Elman Tahirov en Nadir Nazirov berecht. Onder de genoemde verdachten – voormalige regering chef 6 jaar voor Elcan Abdullayev, 4 jaar voor Nadir Nazirova, de commissaris voor operaties gevangenisstraf Hij wordt gestraft. Over een ander voormalig afdelingshoofd Elman Tahirov misdrijf zijn baan werd beëindigd. in de beschuldiging tegen hem misdrijf Als reden werd het verstrijken van de verantwoordingstermijn genoemd.

Rechtbank evenals een van de beklaagden, Nizami Shirinov. algemeenen anderen, besloot hij de rang van kolonel, orders en medailles te ontvangen. Bovendien kwam de confiscatie van de activa van Nizami Şirinov en zijn familieleden ook tot uiting in het besluit.

Algemeen en voormalig ondergeschikte MTNZe worden ervan beschuldigd verschillende mensen met geweld te hebben bedreigd, schandelijke informatie over hen te verspreiden en grote sommen geld van hen te hebben afgenomen.

Toen ze in de rechtbank commentaar gaven op de beschuldiging, zeiden ze dat ze zichzelf niet als schuldig erkenden.

Onder degenen die ervan verdacht worden hun geld en eigendommen met geweld in beslag te hebben genomen Ali Er is ook Mirzali Yusifov, het voormalige hoofd van de Militaire School. Tijdens zijn getuigenis in de rechtbank zei hij dat hij lange tijd als kolonel voor het Ministerie van Defensie had gewerkt. 20van 09 tot 2013 Ali Hij was het hoofd van de Militaire Academie. Volgens dat, 20om 07 MTNUitgenodigd bij het directoraat-generaal Militaire contraspionage:

Ze chanteerden me dat ze daar een strafzaak zouden openen. gevangenisstraf ze zullen doen. 275 duizend van mij dollar één, 25 duizend dollar ze hebben er een gekocht. Ze waren er niet blij mee. dan 15 duizend dollar Ze moesten geven. Er is mij slechts $ 315K afgenomen.”

Volgens Mirzali Yusifov, in 2013 Ali Uit de functie van voorzitter van de Militaire Academie Vrij compleet. Vervolgens werd hij teruggeroepen naar het directoraat-generaal Militaire contraspionage:

“Ze sloegen me daar, mijn trommelvliezen werden doorboord. Eljan Abdullayev en Nadir Nazirov kwamen daar destijds bij. Ze vroegen om $ 300.000 en hij was toen minister van Defensie. Reis Ik weigerde te getuigen tegen Abiyev. Ze zeiden dat als je niet accepteert, we jou ook zullen pakken. Reis Je zit in dezelfde cel als Abiyev. En in de andere cel Mohammed Beydullayev wordt Shahin Sultanov. Nogmaals, ik weigerde botweg. Ze hebben beloofd dat we je zouden pakken. En zo gebeurde het omkoping Ik werd aangehouden op beschuldiging van kopen. 2 jaar 2 maanden gevangenisstraf Ik ben gestraft.”

Nizami Şirinov werd in april 2021 gearresteerd, samen met Movlam Shikhaliyev, hoofd van de hoofdonderzoeksafdeling van de Nationale Veiligheidsdienst. op 21 september Baku De Militaire Rechtbank oordeelde tegen Movlam Shikhaliyev. Hij kreeg de rang van generaal en werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, en zijn eigendommen en familieleden werden in beslag genomen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"