Nachrichten aus Aserbaidschan

MeyArt – Voormalig politiek immigrant Elmir Mirzayev gaf een concert in Bakoe

Uitgebracht: 24 oktober 2022 13:03

Componist, musicoloog Elmir Mirzayev is na 7 jaar in Azerbeidzjan. vele jaren in Duitsland politiek De kunstenaar, die als immigrant leeft, gaf op 21 oktober een concert in het International Mugham Centre, op aanbeveling van het ministerie van Cultuur. De creatie van de componist Elmir Mirzayev in het concert “Heilige Allegorie”. 20 Kamer-instrument en toneelwerken geschreven in verschillende genres die de jaarlijkse periode bestrijken, werden gepresenteerd.

Turkije’s “Bozdag Film” bedrijf Azerbeidzjan Voorwaardelijke naam met de steun van het Ministerie van Cultuur “Karabach – De productie van de langspeelfilm “Var of the Motherland” met meerdere series gaat van start. Het script wordt niet alleen in Azerbeidzjan uitgezonden, maar ook in veel andere landen. De film zal uit 8 afleveringen bestaan. Rufat Hasanov, hoofd van de afdeling Audiovisuele en Interactieve Media van het Ministerie van Cultuur, zei dat de opnames in maart 2023 zullen plaatsvinden. 212k voor elke serie dollar bron van geld Hij werd gevraagd. Volgens de informatie die op het internetportaal voor overheidsaanbestedingen is gepubliceerd, is uit de staatsbegroting 1 miljoen 700 duizend manats toegewezen aan het project. bron van geld Links. Het bedrijf “Bozdağ Film” is de producent van projecten zoals “Kuruluş Osman” en “Diriliş Ertuğrul”.

Met de steun van het Ministerie van Cultuur, de filmstudio “Azerbaijanfilm”, de staatstelevisie, Baku De speelfilm “Marble Cold”, gecoproduceerd door Media Center en het Franse bedrijf “Arizona Films”, werd opgenomen in het hoofdcompetitieprogramma van het PÖFF Tallinn “Black Nights” Film Festival. “Marble Cold” is een van de 23 films die deelnemen aan het hoofdcompetitieprogramma van het festival.

Het 26e PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival vindt plaats van 11 tot 27 november in Tallinn, Estland.

De regisseur van de film is Asif Rustamov.

De film gaat over de moeizame relatie tussen een mislukte kunstenaar en zijn geliefde. Gevangenisstraf Bij thuiskomst na zijn dood probeert de vader op de meest radicale manier in te grijpen in het leven van zijn zoon.

De beroemde Turkse zangeres Sıla droeg haar nieuwe clip op aan Iraanse vrouwen. 22-jarige Mahsa Amini beschuldigd van het overtreden van hijabregels politie Na dit incident begonnen vrouwen in Iran te protesteren door hun sluiers te verbranden en hun haar te knippen. De vlag gemaakt van haar, gesymboliseerd door de dood van Mahsa Ami, was ook te zien in Sıla’s muziekvideo “Kalkhsin Yatanlar”.

Turkse popster Gülşa vraagt ​​vrijspraak rechtbank afgewezen door Rechtbank Gulsen’s politie sectie, is de handtekeningvereiste verwijderd, maar het reisverbod van de artiest blijft bestaan. Nadat de video van Gülşa’s grap over “Imam Hatip”-scholen bij een van de concerten op Twitter was gepost, werd een onderzoek tegen de artiest gestart met het artikel “het publiek aanzetten tot haat en vijandschap”. gevangenisstraf Het was besloten. Gülşen werd vrijgelaten op voorwaarde dat ze haar huis na 4 dagen niet zou verlaten. De kunstenaar zegt dat ik onschuldig ben. Ik heb het misdrijf niet gepleegd en ik accepteer het niet. Nogmaals, ik bood mijn oprechte excuses aan aan iedereen waarvan ik dacht dat ik hun waarden had geschaad.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"