Nachrichten aus Aserbaidschan

Een zeer controversiële bewering! De identiteit van degenen die de telefoon van de voormalige Britse premier Truss hebben gehackt, onthuld

The British Mail on Sunday stelt dat agenten die de telefoon van Truss hebben gehackt, anonieme bronnen citeren. Rusland Hij beweerde dat hij werd verdacht van het werken voor president Vladimir Poetin.

Het rapport beweerde dat Russische spionnen Truss’ gesprekken met zijn voormalige minister van Financiën, Kwasi Kwarteng, blokkeerden. Oekraïne Toegang gekregen tot gevoelige informatie over zijn gesprekken met buitenlandse functionarissen over de oorlog.

De krant beweerde dat de hack was ontdekt tijdens Truss’ conservatieve leiderschapscampagne in de zomer, maar details werden toen niet bekendgemaakt. Premier Boris Johnson en staatssecretaris voor het Kabinet en Openbaar Personeel Simon Case doken onder.

Naar aanleiding van de beschuldigingen zei Yvette Cooper, schaduwminister van Binnenlandse Zaken van de belangrijkste oppositiepartij Labour: nationaal “Er zijn veiligheidskwesties die zeer serieus zullen worden genomen door onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten.”

Cooper voegde eraan toe dat er ernstige veiligheidsvragen zijn over waarom en hoe deze informatie is gelekt, of waarom deze nu aan het licht komt, eraan toevoegend dat de regering de zaak dringend moet onderzoeken.

De liberaal-democratische woordvoerster van buitenlandse zaken, Layla Moran MP, uitte ook haar bezorgdheid over de reden waarom de vermeende hackaanval niet eerder openbaar was gemaakt.

“We hebben dringend een onafhankelijk onderzoek nodig om de waarheid te achterhalen. Het is onvergeeflijk als deze informatie voor het publiek wordt achtergehouden om de kandidatuur van Liz Truss in de leiderschapsrace te beschermen”, zei Moran.

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"