Nachrichten aus Aserbaidschan

Iraanse voetballers weigeren het volkslied te zingen

Iran in het Khalifa International Stadium Nationaal hymne tijdens het spelen Iraans de spelers stonden stil

Iraans Nationaal Leden van het Iraanse voetbalteam bij de opening van de wedstrijd tegen het Engelse team in de WK-competitie Nationaal hymne ze lazen de tekst niet terwijl deze werd afgespeeld.

Volgens het nieuws van het bureau Reuters beoordeelden waarnemers deze actie van de voetballers als steun voor degenen die deelnamen aan de aanhoudende protesten in Iran.

Iraans nationaal team in het Khalifa International Stadium hymne tijdens het spelen Iraans De spelers bleven zwijgend staan.

Sommige Iraanse fans op de tribunes van het stadion schreeuwden toen het volkslied werd gespeeld.

Sommige spelers wezen met hun duimen naar beneden.

Protesten in Iran, die begonnen nadat een jonge Koerdische vrouw stierf in politiehechtenis, zijn al acht weken aan de gang.

Politicologen beschrijven het als de grootste oppositie tegen het regime van de geestelijkheid sinds de islamitische revolutie van 1979 in Iran. protest ze riepen

dit ook nieuws Er werd gemeld dat de Iraanse staatstelevisie geen beelden uitzond van de acteurs die zwijgend stonden terwijl het volkslied werd gespeeld.

Daar is Susan, er is iemand die niet zwijgt

Reuters schrijft dat leden van het Iraanse nationale team onlangs veel fans verloren in Iran omdat ze de demonstranten niet steunden.

Sommige fans beschuldigen het nationale team ervan solidair te zijn met het regime.

Reuters stelt dat het team, dat van oudsher wordt gezien als een bron van nationale trots in Iran, aan de vooravond van het WK weer op de voorgrond trad.

voor de eerste wedstrijd Griekenland kampioenschappen spelen Ihsan Hajsafi Hij was de eerste voetballer die zijn stem verhief en de Iraanse demonstranten steunde:

„We staan ​​achter ze. We steunen ze, we leven met ze mee.“

voetbalspelers Murtaza Pureliganji en Kerim Ansarifard ze weigerden de demonstranten te steunen in antwoord op vragen die aan hen werden gesteld.

Middenvelder die speelt voor Feyenoord in Nederland. Alireza Jahanbaksh Hij zei dat dergelijke onderzoeken bedoeld waren om het team van het WK te verwijderen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"