Nachrichten aus Aserbaidschan

Iraanse acteur vrijgelaten

Vorige week werd een Iraanse actrice gearresteerd wegens steun aan protesten tegen de regering Hangame Gaziani uitgegeven. Informatie ISNA-status nieuws Het bureau heeft het op 27 november vrijgegeven.

Gaziani is een film- en theateracteur. 20collega Kataun Riahi samen gevangenisstraf Ze deden hun hoofddoek af als teken van steun aan de tegenstanders van het regime.

ISNA heeft de details van Gaziani’s vrijlating niet bekendgemaakt. Er is geen informatie over de toestand van Riahi.

Meer dan 15.000 mensen werden naar verluidt vastgehouden tijdens de protesten die half september begonnen. 22-jarige protesten Mahsa AminiHij stierf in politiehechtenis. Hij werd vastgehouden omdat hij zijn hijab naar verluidt niet goed had vastgemaakt, en sommige mensen zagen hem geslagen worden.

Rechter Autoriteiten maakten bekend dat hij stierf aan een plotselinge hartaanval.

Riahi was een van de eerste beroemdheden die de hijab afdeed na de dood van Amini. Gaziani deelde een foto van haar met een paardenstaart zonder hoofddoek op straat in Teheran. Het kapsel van een paardenstaart is de afgelopen weken een symbool geworden van strijd in Iran.

Gaziani en Riahi „provocerend“ sociaal Hij werd vastgehouden nadat hij was opgeroepen voor verhoor vanwege zijn berichten in de media en media-activiteiten. Deze informatie is IRNA-status nieuws Verspreid het bureau.

Voor zijn arrestatie legde Gaziani een verklaring af met zijn foto’s: „Dit kan mijn laatste zomer zijn. Wat er ook gebeurt na dit moment, tot mijn laatste adem Iraans Ik ben bij de mensen.“

Hij had Iran eerder gebeld in zijn Instagram-bericht.kind „dodelijk land“.

Veel bekende artiesten zijn ondervraagd omdat ze de demonstranten in Iran steunden.

Drie beroemde cinematografen – Mustafa Al-Ahmed, Mohammed Rasulof en Jafar Penahi werken gevangenisstraf compleet. Temidden van publieke verontwaardiging over „corruptie, diefstal, incompetentie en onderdrukking“, sloten ze zich aan bij 300 Iraanse filmmakers om er bij de veiligheidstroepen op aan te dringen „hun wapens neer te leggen“. Deze oproep kwam na een lawine in de stad Abadan in mei waarbij 41 doden vielen.

Op 3 oktober nam de Islamitische Revolutionaire Rechtbank van Teheran in Al Ahma zes jaar in beslag. gevangenisstraf gaf zijn oordeel.

Ranahi en Rasulof zitten naar verluidt al maanden vast in de beruchte Evin-gevangenis van Teheran.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"