Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Franse stokbrood staat op de UNESCO-lijst van cultureel erfgoed.

UNESCO- VNvan de Opleidinginstelling voor wetenschappelijke en culturele zaken tijdens haar jaarlijkse bijeenkomst in Marokko Frankrijk zet het stokbrood op de lijst van ‘s werelds immaterieel cultureel erfgoed. UNESCO heeft dit knapperige stokbrood niet alleen erkend als cultureel erfgoed, maar ook vanwege de ‘artistieke vaardigheden en cultuur’ die ermee verbonden zijn.

Stokbrood is een integraal onderdeel van de Franse keuken. Het is in veel landen gevonden, ook in het verleden. Frankrijk populair in de koloniën. Brood zelf is niet zo gebruikelijk in Zuidoost-Azië en wordt vervangen door traditionele rijst.

In Frankrijk Elke dag worden ongeveer 16 miljoen baguettes gekookt en geserveerd in huizen, cafés en restaurants. De vaardigheid om zachte en knapperige baguettes te maken wordt van generatie op generatie doorgegeven. In de afgelopen decennia In Frankrijk Het aantal kleine particuliere bakkerijen neemt af, terwijl de grote supermarktketens juist toenemen. Stokbrood wordt echter nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste voedingsmiddelen in het land.

Een aantal UNESCO Nationaal hebben de gerechten uit hun keukens toegevoegd aan de lijst van cultureel erfgoed. Ondertussen Arabische en Turkse koffie, Chinese thee, Noord-Afrikaanse couscous, Azerbeidzjan gevulde, Armeense lavash, Oekraïne Er is bietensoep.

RadiovrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"