Nachrichten aus Aserbaidschan

Volgens de VN dalen de voedselprijzen

Spreker Caferli: „Waarom raakt het ons niet als de prijzen in de wereld dalen?!“

In november daalden de voedselprijzen in de wereld. Dit is de grootste prijsdaling in acht maanden na de recordhoogte in maart.

Verenigde Naties (VN) eten en Baai Voedselorganisatie (FAO) informatiezo wordt het gezegd.

De organisatie volgt de prijzen van de best verkochte voedingsproducten wereldwijd.

Er werd gemeld dat de lage indicatoren van granen, vlees en zuivelproducten in november ervoor zorgden dat de prijzen van plantaardige olie en suiker stegen. een vergoeding gemaakt.

Het bureau merkte op dat de daling in november betekende dat de voedselindex slechts 0,3 procent boven het niveau van een jaar geleden lag.

De voedselprijzen in Azerbeidzjan zullen in 2022 hoger zijn prijs verhoging herdacht met

De autoriteiten brachten de prijsstijgingen in hun verklaringen altijd in verband met de processen die in de wereld plaatsvinden.

Zo heeft minister van Financiën Samir Sharifov in mei een verklaring afgelegd. naar Azerbeidzjan aangegeven dat er negatieve externe effecten zijn.

Foto: Meydan TV

We hebben het over toenemende inflatie, zei hij:

Een van de redenen hiervoor was de stijging van de prijzen van voedingsproducten over de hele wereld”, zei hij.

Econoom Natig Jafarli heeft gezegd dat ministers sinds begin dit jaar afgevaardigden, officieren probeert de stijging van de voedselprijzen te verklaren met de processen die in de wereld plaatsvinden.

Nu de FAO Prijs:%s Het is al 6 maanden aan het dalen. De prijsindex voor plantaardige olie daalde maand op maand met 6,6 procent tot het laagste niveau sinds februari 2021. Daarnaast daalde de zuivelprijsindex met 0,6 procent, de vleesprijsindex met 0,5 procent en de suikerprijsindex met 0,7 procent in september.

„Beste leraren in de stropdas, ja, we zijn voor voedsel afhankelijk van de wereld. Dat is natuurlijk het resultaat van jullie „toekomstgerichte“ beleid. Het is ook zo dat we maar voor 25 procent van onszelf voorzien van voedsel. Het raakt ons wanneer de prijs in de wereld stijgt. Dus waarom heeft het geen invloed op ons als de prijs daalt?!“ zei Jafarli.

De econoom vraagt: „Hoe komt het dat dit een eenzijdige prijsafhankelijkheid is?!“

„Dus dit is niet de oorzaak van de problemen, de reden voor de inflatie in Azerbeidzjan zijn interne problemen. Jaren van corruptie, Monopoly, belasting en douane Hoewel beleidsgerelateerde problemen op de agenda staan, worden er geen stappen ondernomen om ze op te lossen. Belasting over de toegevoegde waarde op zowel voedsel als medicijnen voor minstens maanden, en douane lonen verlagen bieden Dat hebben we gedaan, maar ze nemen niet op, ze willen de kwestie niet bespreken“, zegt Natig Jafarli.

Spreker Jafarli
Foto: Meydan.TV

Volgens de econoom begint de oplossing voor elk probleem met erkenning. Hier treedt de overheid op als pinthost:

„Sommige huiseigenaren ruimen het afval onder het tapijt op en proberen degenen die binnenkomen te laten zien dat het schoon is, maar op een dag zal dat tapijt rotten en de stank vult de wereld. Dan is het nodig om niet alleen het tapijt te vervangen, maar ook de vloer…“.

Volgens de laatst gepubliceerde informatie zijn de meeste maaltijden in Azerbeidzjan in oktober. prijs verhoging waargenomen in de rivier.

Volgens het State Statistics Institute (DGM) bedroeg de maandelijkse gemiddelde verkoopprijs van 500 gram binnenlandse thee in oktober 12,17 manats, 6,9 procent meer dan in september.

De gemiddelde prijs van binnenlandse thee in oktober in vergelijking met dezelfde periode van 2021 is 1,19 manat of 100,8 procent meer. Ter vergelijking werd bekend gemaakt dat de voedselprijzen in oktober met zo’n 2 procent zijn gestegen.

Hij schrijft in „Bloomberg“ Europa in het Gemenebest van Naties inflatie afgeremd.

Deze vertraging is de eerste keer in de afgelopen 1,5 jaar en het slechtste verbruik Prijs:%s in haar strijd om haar schrik te onderdrukken Europa Het is een teken van hoop voor de Centrale Bank (ECB).

Prijsstijgingen en de energiecrisis in Europa begonnen in februari van dit jaar. De reden is de aanval van Rusland op Oekraïne.

Europa Het Gemenebest van Naties beoordeelde de aanval van Rusland op Oekraïne als een invasie en onaanvaardbaar, en legde daarom verschillende sancties op aan Rusland.

Rusland en creëerden op hun beurt barrières voor het transport van olie en gas naar Europa.

Dit alles leidde tot de verzwakking van de economieën van beide partijen, namelijk zowel Rusland als de landen van de Europese Unie, en hoge rente-inflatie.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"