Nachrichten aus Aserbaidschan

Er werd gemeld dat de eerste executie werd uitgevoerd als gevolg van de protesten in Iran.

Mohsen Shekari werd beschuldigd van “vijandigheid jegens God”.

Iraans rechtbank kondigt executie aan van eerste demonstrant die deelnam aan acties tegen de regering gemaakt.

“Trialrate” van gerechtelijke autoriteiten nieuws agentschap schreef dat een van de demonstranten, Mohsen Shekari (Shekari), donderdag werd geëxecuteerd door een beslissing van de Revolutionaire Rechtbank.

Het onderzoek identificeerde Mohsen Shekari voor het eerst op 25 september in Sattarkhan Street in Teheran. pad beschuldigd van sluiting

Hij werd er later van beschuldigd een “rebel” te zijn die een lid van de Basij Resistance Force had neergestoken, een vrijwillige strijdmacht die was opgericht om protesten te onderdrukken.

“BBC News” schreef dit op 2 november. rechtbank Hij vond Shekari schuldig aan “vechten en het trekken van wapens met als doel het doden, terroriseren en verstoren van de openbare orde en veiligheid” en beschuldigde hem van “vijandschap jegens God”.

Active ging in beroep tegen de straf, maar in november 20binnen Ali Rechtbank van kracht gehouden.

Actie Een van de activisten vertelde de BBC dat het vonnis tegen Shekari onwettig was: “Hij werd na proces veroordeeld zonder enige juridische procedure.”

Het ministerie van Justitie heeft nog niet gereageerd op de protesten. 10 kondigde aan dat een persoon door de Revolutionaire Rechtbanken ter dood was veroordeeld wegens “vijand van God”.

De identiteit van de verdachte werd niet bekendgemaakt.

Mensenrechtenverdedigers Nieuws Ten minste 475 demonstranten werden gedood en 18.240 werden vastgehouden, volgens informatie van de dienst (HRANA).

Er werd gemeld dat 61 bewakers werden gedood in de incidenten.

gelegen in Noorwegen Iraans Mahmud Amiri, voorzitter van de mensenrechtenorganisatie, schreef op zijn Twitter-account: Iraans Als de regering niet wordt geconfronteerd met serieuze en praktische internationale repressie, zullen er elke dag executies van demonstranten plaatsvinden.

“Amnesty International” zei dat de doodvonnissen bedoeld waren om “de volksopstand verder te onderdrukken” en “angst onder de mensen te zaaien”.

Protesten in Iran begonnen half september na de dood van een 22-jarige vrouw genaamd Mahsa Amini, die werd vastgehouden door de zedenpolitie.

De door vrouwen geleide protesten verspreidden zich naar 160 steden in 31 provincies van het land.

Deze protesten worden beschouwd als een van de grootste uitdagingen voor de Islamitische Republiek na de revolutie van 1979.

Iraanse leiders beschreven deze als “rellen” die waren aangewakkerd door de externe vijanden van het land en bevalen veiligheidstroepen om deze “decimaal af te handelen”.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"