Nachrichten aus Aserbaidschan

Ik wil vrijheid van vergadering in Azerbeidzjan” |

gisteren – 10 In december vierde de wereld de Dag van de Mensenrechten. We zijn ook in Azerbeidzjan. mensenrechten We hebben geprobeerd de mening van enkele artiesten over de situatie te achterhalen. Een auteur wiens boeken in Azerbeidzjan verboden zijn Ekrem Eylisli zegt dat mensenrechten niet alleen in Azerbeidzjan maar over de hele wereld worden geschonden:

“Omdat ik geen politicus ben, ben ik een persoon die direct spreekt. Het is moeilijk om er direct over te praten.” Azerbeidzjan Ik ben niet degene om vrijmoedig over te praten. Omdat ik geen fan ben van half praten. Ik zou bijvoorbeeld graag willen dat er vrijheid van demonstratie (vrije vergadering) was in Azerbeidzjan, als er voorwaarden werden gecreëerd voor mensen om vrijelijk hun mening te uiten. Dit is niet het moment, anders staan ​​onze mensen onverschillig tegenover alles. Dit zijn complexe vraagstukken. Ekrem zegt Eylisli.

Zangeres Nura Suri vindt dat mensen eerst hun rechten moeten kunnen opeisen: “Om de een of andere reden kunnen mensen in ons land iemand uitlachen en op de achtergrond rustig ruzie maken met hun vrienden en buren. Maar als je ze een microfoon of hun lonen worden vertrapt, ze kunnen hun loon niet opeisen. Er zit een beetje lafheid in hen. Als de persoon gelijk heeft. Moet niet bang zijn. Ze moeten in staat zijn om hun rechten op te eisen.”

Artiest Ali Miraliyev sprak ook over de kwestie van de werkloosheid. Hij zei dat er mensen in het land zijn. sociaal geen garantie.

“Mensen hebben geen rechten in Azerbeidzjan. Mensen verhongeren. officieren, toepassen leiders geven niet om de problemen van mensen. Gaziye, zeggen ze, ga naar wie je maar wilt. klacht Te doen. Bij wie klagen? Ze betalen hem 80 manats per maand. Hij kan er niet tegen, hij zal zichzelf ophangen of zijn mond dichtnaaien.”

Sevilla International Women’s Documentary Film Festival VNneemt deel aan de 16-daagse activismecampagne tegen gendergerelateerd geweld. Festivalorganisatoren organiseerden filmvertoningen in het kader van deze campagne. Het doel van het Sevilla Women’s Documentary Film Festival is om mensen bewust te maken van de discriminatie en onrechtvaardigheid waarmee vrouwen in het leven worden geconfronteerd door middel van films.

Rashad, directeur van het staatspoppentheater Ahmedzade Hij was ontevreden over de inspecties die op 21 november in het theater begonnen. Bij het onderzoek van het Ministerie van Nationaal Onderwijs in het Theater zei hij dat de autoriteiten van het Ministerie werden misbruikt. De regisseur legde uit dat dit allemaal gebeurde na de 90ste verjaardag van het theater. plaatsvervangend minister Het begon na het gesprek tussen hen. Met andere woorden, hoewel het staatsplan van de theaters in het land na het jubileum werd verkleind, werd het in het Poppentheater verhoogd.

opnieuw geschaden Ahmedzade Minister van Cultuur Granaatappel Hij benadrukte dat hij Kerimov had ontmoet: “Na een ontmoeting met de minister dachten we dat de inspectie snel zou eindigen, maar het tegenovergestelde gebeurde, de tijd werd verlengd en nog meer aangescherpt. Ik vroeg de minister waarom je niet in ons theater bent. Het collectief wil je zien, je bent niet eens naar ons jubileumevenement gekomen. Hij zei tot ziens bij de minister daar. Ik vroeg of de inspectie gevoel voor theater moest hebben.”

Daarnaast zei de directeur dat zijn naam in geen enkele corruptiezaak zal worden genoemd.

Het ministerie van Cultuur zei dat dergelijke inspecties ook in andere instellingen zullen worden uitgevoerd.

Verenigde Staten van AmerikaHet tijdschrift “Time” noemde hem “Man van het jaar 2022”. Deze persoon Oekraïne President Volodymyr Zelenski Tegelijkertijd verscheen Zelensky’s publicatie “Oekraïne geest” werd verklaard. Zelenski hij deed video- met uitvoer Oekraïne Hij bedankte degenen die de vrijheidsstrijd steunden.

Het is een eer voor mij om de strijd van de Oekraïners te vertegenwoordigen, de geest van vrijheid die resoneert in de harten van veel mensen over de hele wereld.” Zelenski voornoemd.

Bovendien had de Britse krant “Financial Times” Zelensky een paar dagen geleden verkozen tot “Man van het jaar”.

De selectie van zangers en liedjes om Azerbeidzjan te vertegenwoordigen op “Eurovision-2023” is begonnen. Artiesten en componisten die willen deelnemen aan het songfestival dat volgend jaar wordt gehouden, kunnen tot en met 31 december hun uitvoeringen, demosongs of nieuwe liedjes die ze voor het songfestival hebben voorbereid, mailen naar:song@eurovision.az.

Europa Volgens de regels van de Broadcasting Union mag de duur van het nummer niet langer zijn dan 3 minuten.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"