Nachrichten aus Aserbaidschan

Mensenrechtenverdediger zegt dat Bakhtiyar Hajiyev werd gemarteld

De gevangenis beweert dat het zelfs de hongerstaking van de activist heeft gestopt

sociale activist Vrolijk persoon Hajiyev in de gevangenis honger gearresteerd voor het doen Baku Hij zou zijn gemarteld in het centrum voor voorlopige hechtenis. Rufat Safarov, uitvoerend directeur van de rechtsbeschermingsorganisatie “Defence Line”, informeerde Meydan TV hierover en zei dat het nu zo is. Vrolijk persoon Het leven en de gezondheid van Hajiyev zijn in gevaar.

sociaal activist vanaf 15 december honger Volgens de verklaring van Rufat Safarov, die eraan herinnerde dat hij het protest organiseerde, op 18 december rond 05.00 uur. Vrolijk persoon Ze boeiden Hajiyev aan de cel waar hij werd vastgehouden.

“Hij werd naar een andere koude cel gebracht. Daar hielden ze hem 8 uur in de kou. Hij was ook geboeid. Gedurende deze tijd vroeg hij vaak om water. Vaak brachten ze water en schonken het zelfs in een glas, maar gaven het niet.” het. Honger Er is een naam om dit te doen met degenen die het doen: fascisme. Daarna brachten ze hem naar de directeur van het detentiecentrum, die Bakhtiyar Hajiyev begon te bedreigen. Ze vroeg hem om zijn aanvraag voor honger aan te passen.”

Bahtiyar Hajiyev Hij toonde aan dat hij onrechtmatig was gearresteerd door in hongerstaking te gaan. Hij noemde de naam van minister van Binnenlandse Zaken Vilayat Eyvazov als reden voor zijn arrestatie. detentiecentrum chef eiste dat de naam van de minister uit de petitie zou worden verwijderd door de hongerstakingspetitie te wijzigen, maar de sociale activist weigerde.

“Van nu af aan, Bahtiyar Hajiyevi medisch Ze brachten hem naar een stinkende kamer op de medische afdeling en stuurden zijn celgenoten naar die cel en begonnen hem te confronteren. Sommigen begonnen zelfs te klagen dat wij ons volgens Bakhtiyar ook in deze situatie bevinden. bezwaar en degenen die dat niet zijn marteling In ieder geval probeerden ze hun celgenoten tegen Bakhtiyar op te zetten. “Ze proberen de wil van Bakhtiyar Hajiyev te breken en hem op welke manier dan ook te vernietigen”, zei Rufat Safarov.

Foto: Uit het persoonlijke archief van Rufat Safarov

De mensenrechtenverdediger voegde eraan toe dat de organisatie “Defense Line” zich zorgen maakt over de recente verslechtering van de mensenrechtensituatie in het land. protest besloot actie te ondernemen:

Azerbeidzjan De regering voert een serieus repressiebeleid. De situatie op het gebied van mensenrechten is onhoudbaar. Critici met valse en verzonnen beschuldigingen gevangenisstraf Geworden Mensen krijgen te maken met geweld vanwege hun woorden, gedachten en overtuigingen. Marteling, onmenselijke behandeling, vernederende behandeling rechter Het is een integraal onderdeel van de politiek geworden. ‘Alle rechtsmiddelen zijn uitgeput’

Afdeling Public Relations van de strafinrichting chef Gast Sadigov ontkende wat er was gezegd. Volgens dat, Bahtiyar Hajiyev Momenteel niet in hongerstaking:

Bahtiyar Hajiyev Hij vroeg om stopzetting van de hongerstaking, hij begon een dag in hongerstaking en stopte toen. Als hij alsnog een aanvraag indient, zullen ze die registreren.”

Sociaal activist Bakhtiyar Hajiyev, die sinds 9 december in de gevangenis zit, werd op 15 december vrijgelaten. Baku Hij kondigde aan dat hij een hongerstaking was begonnen bij het Hooggerechtshof. Hoewel de Penitentiaire Inrichting op 18 december aankondigde de hongerstaking te beëindigen, ontkende hij deze informatie vandaag (19 december) via zijn advocaat.

Zijn advocaat zegt dat het recht van Bakhtiyar Hajiyev om te bellen met familieleden en verdedigers is beperkt en dat hij niet in staat is om met zijn familieleden te communiceren.

Bahtiyar Hajiyev een misdaad Hij wordt beschuldigd van de artikelen 221.1 (vandalisme) en 289.1 (minachting van de rechtbank) van de wet.

Tegen Bakhtiyar Hajiyev misdrijf in zijn geval gaat het gesprek over een schandaal tussen een sociaal activist en journalist Ulviyya Alovlu. Bakhtiyar Hajiyev zit al heel lang bij de politie. klacht Door Ulviyya Alovlun misdrijf gevraagd om verantwoording af te leggen.

Lang geleden op sociale netwerken Tussen Bakhtiyar Hajiyev en Ulviyya Alovlu in de rechtbank van Yasamal rechtbank Er werd een video verspreid van wat er tijdens dit proces gebeurde. Op die beelden gooit Bakhtiyar Hajiyev de documenten in zijn handen op tafel. Er wordt beweerd dat de volksactivist juist om deze reden werd beschuldigd van hooliganisme en minachting van de rechtbank.

Maar Bahtiyar Hajiyev Minister van Binnenlandse Zaken In opdracht van Vilayat Eyvazov gevangenisstraf claimt te zijn. dan tijd sociaal bekritiseerde Vilayat Eyvazov en de activiteiten van het ministerie in media-accounts. In april 2022 werd ze ontvoerd en onderworpen aan geweld door niet-geïdentificeerde mensen in het centrum van de hoofdstad. Ondanks het strafrechtelijk onderzoek naar het incident zijn de daders nog niet gevonden.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"