Nachrichten aus Aserbaidschan

Het proces tegen Nacmeddin Sadıkov werd aangevraagd in de Nationale Vergadering

“Laten we de rechten herstellen van onze officieren en soldaten die onschuldig zijn gemarteld”

“Oude Hoofdkwartier chef Necmeddin Sadikov moet worden berecht.”

Op 23 december zei de voorzitter van de Grote Institutionele Partij: Fazil Mustafa Nationaal Dat is tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt.

Nieuws”modern.azspreiding.

“Ze zeggen dat je niet achter iemands rug om praat, maar dit is belangrijk. Wetshandhaving is duidelijk het oude hoofdkwartier. chef Ze zouden Necmeddin Sadikov moeten proberen,’ zei hij. hulpsheriff voornoemd.

Volgens hem moet het leger worden gezuiverd: “Laten we de rechten herstellen van onze onschuldig gestorven officieren en soldaten.” Vanuit dit oogpunt zouden we deze processen op een meer verantwoorde manier moeten aanpakken. We moeten kijken of we ons leger kunnen opschonen.”

Hij was gisteren in Turkije. Minister Herinnerend aan de tentoonstelling in zijn bibliotheek, zei hij: President Ilham Alijev van Susan Vrij Hij verwierp het ingediende plan voor de oprichting van Shusha en een ander plan. Vrij gemaakt:

“Kan zijn, april Als hij enkele van de plannen in hun oorlogen kende, zou hij ze hebben afgewezen, dat is alles. soldaat en onze officier zou zijn onschuldige leven niet hebben verloren.”

Necmeddin Sadikov werd in januari 2021 vrijgelaten uit het leger.

Foto: Meydan TV

Hoofdkwartier Ministerie van Defensie chef, algemeen-Na het einde van de oorlog werd de naam van kolonel Nacmeddin Sadıkov verwijderd uit de structureringssectie op de officiële website van het ministerie.

44 dagen oorlog Tijdens Necmeddin Sadikov overbodig Er werd gemeld dat hij werd vastgehouden in het dorp Şukurbeyli in het district en naar Bakoe werd gebracht, waar hij werd ontslagen.

Sinds 1993 is hij chef van de generale staf van de strijdkrachten.

Tataars werkWat is de essentie van “?

op 7 mei 2017 Azerbeidzjan politie Armenië een groep die wordt beschuldigd van spionage voor speciale diensten leger bediende en burgerlijk gevangenisstraf Ze verspreiden informatie over wat ze doen.

Tataars werkIn dit werk bekend als leger De bedienden werden beschuldigd van verraad.

Latere onderzoeken en ondervragingen onthulden dat 11 mensen werden gedood als gevolg van marteling onder de naam “verraad”.

Tataars werk” veroorzaakte controverse, zowel in Azerbeidzjan als op internationaal niveau.

Volgens de Wereldorganisatie tegen foltering (OMCT) zijn er in 2021 veel marteling In deze zaken werden ten minste 78 mensen gearresteerd, 25 mensen werden 12 jaar vastgehouden in gesloten rechtbanken. 20 tot gevangenisstraf werd gestraft.

Ondernemen anno 2021Ganja Aan de vooravond van de Dag van de Slachtofferhulp Europa Raad parlement 24 leden van de Algemene Vergadering namen het initiatief om marteling in Azerbeidzjan te onderzoeken.

De auteurs van het document benadrukten de noodzaak om het feit van wijdverbreide marteling in de “Tataarse zaak” te onderzoeken.

ze zeiden 10Meer dan 100 soldaten en burgers werden vastgehouden op verdenking van spionage en verraad.

Van hen 200 meer dan één persoon misdrijf aangespannen rechtszaken, waarvan de meesten werden gemarteld en onmenselijk behandeld, 11 mensen omgekomen is geweest

Na jaren van protesten van de families van de slachtoffers en lokale mensenrechtenverdedigers, werd in december 2021 een nieuw onderzoek gestart naar de “Tataarse zaak”.

het bleek dat gevangenisstraf Geen van de beklaagden en de doden werd bewezen schuldig.

Na heropening van het onderzoek marteling 280 mensen die werden blootgesteld aan andere illegale handelingen werden geaccepteerd als slachtoffers.

In zijn verklaring laat het hoofdofficier van justitie weten dat er nu in totaal 397 slachtoffers zijn, inclusief degenen die in de voorgaande periode als slachtoffer bij het incident betrokken waren.

Volgens de laatste informatie van het parket van 6 december 2022 konden 19 mensen die waren gearresteerd op beschuldiging van verraad niet schuldig worden bevonden. misdrijf De vervolging werd beëindigd op grond van vrijspraak.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"