Nachrichten aus Aserbaidschan

Van de wederzijdse klap in Peru: “President, wat heeft u gedaan?” |

2022-12-24 08:44:58

Husamettin Aslan 24 uurSchreef voor .org

Zuid-Amerikaans land PeruMinister op 7 dec Pedro CastilloToen hij probeerde het Congres te ontbinden, werd hij ontslagen en naar de gevangenis gestuurd.

Minister Castillo kondigde aan dat hij het land naar de stembus wilde brengen om een ​​nieuwe grondwet voor te bereiden, en verliet het congres tot de verkiezingen, zeggend dat hij het land per decreet zou regeren.

Maar een reeks gebeurtenissen in Peru in drie uur tijd Minister Het resulteerde in de arrestatie van Castillo, en de tegencoup ontsloeg zowel president Castillo als gevangenisstraf resulteerde in.

Castillo’s vicepresident, Dina Boluarte, is volgens de grondwet staatshoofd. toepassen gemaakt

Veel kabinetsleden, vooral de ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken, waren tegen Castillo’s ontbinding van het congres en namen ontslag.

President gekozen met steun van het Congres Dina BoluarteZe werd de eerste vrouwelijke president van Peru. Tegelijkertijd Boluarte 20Hij is de 6e president van Peru sinds 08.

Boluarte riep binnen enkele uren een rechts kabinet uit en verklaarde zijn termijn als 2026.

Vanwege het geweld in het land in 2024-april Hij kondigde aan dat hij zijn verkiezingsbesluit zou heroverwegen.

Totdat ik dit artikel schreef, namen 27 mensen deel aan de anti-coup-evenementen. omgekomen Behalve de hoofdstad Lima, velen weervoorspelling de haven is gesloten.

Pan-Amerikaans die het land van noord naar zuid verbindt auto pad het verkeer werd afgesloten en de noodtoestand (OHAL) werd uitgeroepen voor 30 dagen in het hele land.

Evenzo nam zelfs de nieuwe president Boluarte twee keer ontslag in 12 dagen. De ene werd geblokkeerd door de minister van Defensie en de andere de Verenigde Staten van Amerika ambassadeur en minister van Buitenlandse Zaken Blinkien onderbrak hem.

Toen de gebeurtenissen het land tot stilstand brachten, hebben 2 ministers (cultuur en Opleiding ministers) ontslag genomen. President Boluarte trad later af als premier om de spanningen te verminderen. Vrij aangekondigd dat dit zal gebeuren.

De Peruaanse president Castillo werd beëdigd door het Congres en beschuldigde hem ervan de regering omver te werpen. “permanente morele incompetentie” Hij werd ontslagen op beschuldigingen in verband met de staatsgreep.

Kortom, het was een wederzijdse klap en de Verenigde Staten van Amerikain Peru ambassadeur en 18 maanden onder de coördinatie van Castillo’s chefs van defensie en inlichtingen gevangenisstraf veroordeeld tot straf.

Castillo vlak voor de staatsgreep rechtbank, politie en kondigde aan dat hij de voorzitters van het constitutioneel hof zou vervangen. Castillo werd onlangs minister van Defensie en hoofd van de Peruaanse Inlichtingendienst (DINI). volmacht had gedaan

Evenzo de dag voor de staatsgreep de Verenigde Staten van Amerikain Peru ambassadeur Lisa Kenna had een ontmoeting met de minister van Defensie. Verleden algemeen De invloed van de ambassade was te zien in de benoeming van Wilson Barrantes tot hoofd van het Ministerie van Religie en Gustavo Bobbio tot minister van Defensie.

In feite gaf deze naam Castillo de belangrijkste steun voor de ontbinding van het congres. Omdat Castillo het tegencoupproces zal starten Nationaal en er was een rechtvaardiging nodig die niet in tegenspraak is met internationale universele en juridische waarden.

Castillo heeft ook nauwe banden met de generaals en in 2016 Ministerie van Defensie; O Gonzalez Minister van Binnenlandse Zaken Hij heeft hem in juli 2022 benoemd en ontslagen. Vrij gemaakt. Gonzalez was de antithese van de huidige veiligheidsbureaucratie.

Het Peruaanse leger had Castillo sinds zijn verkiezing niet organisatorisch gesteund. Castillo probeerde echter een compromis te sluiten met het leger.

Daarom deed hij verschillende concessies aan het leger. En het leger hoefde Castillo niet af te schilderen als een behulpzame en gehoorzame president.

Premier Castillo, die aanvankelijk ruzie had met het leger volmacht Vervolgens benoemde hij rechtse ministers op basis van de referenties van het leger.

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"