Nachrichten aus Aserbaidschan

Schommelingen in de Turkse politiek: verzoening met Assad

2023-01-07 09:00:00

Poetin Assad vanwege zijn strategisch belang slachtoffer Hij wil niet geven. Assad zal zijn ontslag niet aanvaarden.

Misschien wel de meest opvallende gebeurtenis eind 2022 is dat Iran niet is opgenomen in dit gevoelige strategische dossier. Syrië, Kalkoen en Rusland Het was een ontmoeting met drie partijen.

Deze ontmoeting is niet onbekend, het was eerder. Erdogan‘s Assad Er werd gemeld dat het mogelijk was om hem te ontmoeten, inclusief verschillende ontmoetingen en verklaringen, en dat er geen wrok zou zijn in de politiek.

Toen kwam de voorwaarde van de Syrische regering voor de terugtrekking van Turkije uit Syrisch grondgebied.

Dit is de aandacht van Poetin Oekraïne Dit ging gepaard met de noodzaak om dit dossier af te koelen om zich te concentreren op de crisis en de preoccupatie van Iran met de protesten en het lot van het regime.

Soortgelijk, Erdogan Serieus vrede sluiten met Assad? Kan het de Syrische crisis oplossen?

Niemand mag twijfelen aan het beleid van Turkije. “nul problemen” terugkeer naar principe. Zo werden de betrekkingen met Israël en de Golfstaten nieuw leven ingeblazen.

Gezien de directe relatie van Turkije met veiligheid en de regionale rol van Turkije in het Midden-Oosten, Centraal-Azië, de Kaukasus en zelfs Europa, is het logisch dat er een wijziging komt in het Syrië-dossier.

Deze verandering, die voortvloeit uit een realistisch Turks beleid, is gericht op maximale winst voor de veiligheid van Turkije in een onstabiele en gevaarlijke regio.

Kalkoen Hij deed onverwachte concessies om zijn veiligheid te beschermen en trok zich terug uit de ideologisch-religieuze samenwerking, die hij als een van de pijlers van zijn buitenlands beleid zag.

we moeten het accepteren Kalkoen Zijn leiderschap staat centraal in een geweldig internationaal spel, wetende dat elke verkeerde beweging hem meer kwaad zou kunnen doen, vooral omdat zijn ervaring in de Eerste Wereldoorlog hem het verlies van een groot imperium kostte.

Daarom, Syrië-Kalkoen De dialoog kan niet meer worden gelezen dan een opzettelijke manoeuvre:

Allereerst het Frozen Syria-dossier de Verenigde Staten van AmerikaRusland zal verder worden bemoeilijkt door het conflict en de groeiende macht van de Koerden in Noord-Irak en Syrië. Nationaal een strategische bedreiging vormen voor de veiligheid ervan.

Aangezien het belangrijkste doel van Realpolitik is om de staat te beschermen, gelooft Turkije dat het voor zichzelf gunstig zal zijn om het Syrië-dossier te activeren, zelfs onder de slechtste omstandigheden. Omdat dit spelers het minimaal acceptabele niveau laat weten.

Als er een akkoord wordt bereikt, kan Turkije met deze stap de schade aan zijn veiligheid neutraliseren. de Verenigde Staten van Amerikabeter bieden wetende dat hij geen kant-en-klare plannen heeft voor met name de toekomst van Syrië, kan het hem tot opgeven dwingen.

Ten tweede, veranderend beleid en politiek Vanwege zijn reputatie van realisme stelt de persoonlijkheid van Erdogan hem in staat een strategische sprong te maken.

Om deze reden is hij van mening dat Turkije nu aan de onderhandelingstafel kan zitten en maximale winst kan behalen.

Rusland heeft Turkije nodig om de Zwarte Zee te beheersen. Rusland– Hij heeft het nodig in de Aziatische buurt. Deze twee landen hebben ook contact in Libië en Syrië.

Van Amerika tot Turkije in Oekraïne, NAVOin het Midden-Oosten, Centraal-Azië en de Kaukasus.

Daarom Erdogan Hij gelooft dat het zijn recht is om met zijn vriend Poetin een dialoog aan te gaan over de veiligheid van Turkije in Syrië, en hij weet dat het goed is voor het belegerde Rusland.

Poetin is van mening dat het nodig is de Syrische kwestie af te koelen of op te lossen in het licht van de toenemende dreiging vanuit Turkije. Erdogan Het is een kans om bilaterale onderhandelingen met Assad aan te gaan en het resultaat zal een overeenkomst zijn die de belangen van beide partijen bevredigt.

Nog een keer Erdogan is zich ervan bewust dat dit pad niet gemakkelijk is en op korte termijn geen tastbare resultaten zal opleveren, maar het is een pad dat de deur opent naar internationale en regionale onderhandelingen over Syrië.

Turkije zal er het meest van profiteren, omdat het dankzij zijn steun aan vluchtelingen en islamitische bewegingen als buurland de sterkste in de regio is.

Ten derde gelooft Erdogan dat de Arabieren de wens hebben om Assad uit Iran te verdrijven en dat deze wens nog niet is veranderd in een project dat de invloedrijke staten in de regio tevreden zal stellen.

Daarom is hij van mening dat de dialoog met Damascus, zonder de betrokkenheid van Iran en onder auspiciën van Rusland, dat goede betrekkingen onderhoudt met de Golfstaten, de rol van Turkije met deze landen zal versterken.

Erdogan gelooft ook dat een Arabische deal met Damascus zijn grenzen zal beveiligen, zijn economie zal stimuleren en de impact van Turkije op de Libische crisis en de betrekkingen met Griekenland zal vermijden. Nationaal Het zal de oplossing van andere beveiligingsgerelateerde bestanden vergemakkelijken.

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"