Nachrichten aus Aserbaidschan

Gemini Winklevoss eist verwijdering van DCG-chef Barry Silbert |

10 Januari (Reuters) – Cameron Winklevoss, mede-oprichter van cryptocurrency-uitwisseling Gemini, heeft opgeroepen tot het ontslag van Digital Currency Group Inc Chief Executive Barry Silbert te midden van spanningen tussen spraakmakende leidinggevenden na de ineenstorting van FTX op dinsdag.

De in Stamford, Connecticut gevestigde Digital Currency Group (DCG) is het moederbedrijf van verschillende spraakmakende cryptobedrijven, waaronder Grayscale en Genesis, een crypto-activabeheerder die digitale activa bemiddelt voor financiële instellingen zoals hedgefondsen en vermogensbeheerders.

Het conflict komt nadat de cryptocurrency-tak van Genesis, FTX Cryptocurrency, stopte met het accepteren van opnames van klanten in november na faillissementsaanvraag.

Winklevoss’ Gemini in samenwerking met DCG’s Genesis Global Capital, een cryptocurrency genaamd Earn credit Product bieden en nu Genesis 900 miljoen op dit product dollar Hij zegt dat hij schulden heeft.

Winklevoss zei in een open brief aan het bestuur van DCG dat Genesis en DCG ongeveer 340.000 Earn-gebruikers “bedrogen”.

“Er is geen weg vooruit zolang Barry Silbert de CEO van DCG blijft”, schreef Winklevoss. “Hij toonde aan dat hij ongeschikt en onwillig was om DCG te leiden en niet in staat was om zowel een eerlijke als redelijke schikking met schuldeisers te vinden.”

Een DCG-woordvoerder noemde de beschuldigingen van Winklevoss “schadelijk, vals en lasterlijk” en zei dat het bedrijf “op alle rechtsmiddelen reageerde”.

“Dit is weer een wanhopige en onconstructieve publiciteitsstunt om Gemini en Cameron Winklevoss de schuld te geven, die verantwoordelijk zijn voor het runnen van Gemini Earn en de marketing van het programma naar haar klanten”, aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van Genesis zei in een verklaring dat het bedrijf “teleurgesteld is dat Gemini een openbare mediacampagne voert ondanks de voortdurende productieve privédialoog tussen de partijen.”

Een woordvoerder van Genesis zei: “Wij zijn de oplossing voor onze makelaardij voor lenen en uitlenen. pad “We blijven gefocust op het vinden en bereiken van het best mogelijke resultaat voor alle getroffen Genesis-leningen en Gemini Earn-klanten.”

VORIGE BRIEF

De laatste ontwikkeling komt een week nadat Winklevoss opnieuw een open brief aan Silbert schreef waarin hij hem beschuldigde van het gebruik van ‘kwaadaardige afleidingstactieken’.

Volgens de brief van Silbert aan de aandeelhouders in november heeft DCG-dochter Genesis 1.675 mensen in haar cryptocurrency-uitleentak. miljard dollar schuldenaar.

1.1 hier miljard dollarbiljet en de ineenstorting van het in Singapore gevestigde crypto-hedgefonds Three Arrows Capital lijken verband te houden met de verplichtingen van DCG uit Genesis.

In de brief van dinsdag beweerde Winklevoss dat Silbert de toezeggingen van DCG aan Genesis verkeerd had voorgesteld met betrekking tot geld dat Three Arrows Capital aan Genesis verschuldigd was.

“Vanaf begin juli 2022 kunnen gebruikers van Barry, DCG en Genesis, Gemini, Earn en andere kredietverstrekkers 1.2 overzetten naar Genesis van DCG”, aldus Winklevoss. miljard dollar “Ze lanceerden een zorgvuldig opgestelde campagne van leugens om hen te laten geloven dat ze echte steun gaven”, zei hij.

Genesis schrapte vorige week 30% van zijn personeelsbestand, daarbij verwijzend naar “ongekende industriële uitdagingen” in zijn tweede ronde van ontslagen in minder dan zes maanden.

Gemini vormde een commissie van schuldeisers om geld terug te vorderen dat hij en anderen zeiden dat Genesis hem schuldig was. Deze commissie huurde Kirkland & Ellis in als adviseur en Houlihan Lokey als financieel adviseur.

Nieuws door Niket Nishant uit Bengaluru en Hannah Lang uit Washington; Bewerkt door Subhrashu Sahu, Conor Humphries, Josie Kao en David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-11 05:41:53
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"