Nachrichten aus Aserbaidschan

Het pensioen van het visueel gehandicapte kind in Göyçay werd voor twee jaar terugbetaald

De inwoner van Lekchiplag zei dat hij lange tijd ronddreef

Goycayin Lekciplaq Baai Leyla Guliyeva, een inwoner van de stad, zei dat het pensioen van haar kind werd terugbetaald nadat ze zich had aangemeld bij Meydan TV.

Hij was ontevreden over de onrechtmatige inhouding van zijn pensioen.

Volgens Leyla Guliyeva zijn haar twee kinderen vanaf de geboorte slechtziend. Integendeel, kinderen hebben last van netvliesloslating. Hij ziet zijn jongste zoon als normaal in vergelijking met zijn oudste zoon. Maar de oudste zoon is 13 jaar oud. Strand Omdat Guliyev een netvliesscheur in beide ogen heeft, wordt hij constant behandeld en bewaakt. Om deze reden ging hij in 2019 wettelijk met pensioen na jarenlang onderzoek en behandeling te hebben ondergaan. Maar in september van dit jaar werd zijn pensioen zonder waarschuwing beëindigd.

Foto’s: Meydan TV

Sinds die maand heeft de familie herhaaldelijk een aanvraag ingediend en opnieuw onderzocht, maar werd elke keer afgewezen:

“Dat heeft een dokter genaamd Khalid in Bakoe gezegd kind Hij is aangeboren blind en niet te opereren. Vele malen gecontroleerd en sinds 2019 pensioen verdeeld. 50 manat onderhoudskosten voor nieuwe moeders, kind voor 80 manat pensioen is gegeven. In de komende jaren pensioen en de onderhoudsbijdrage samen was 280 manats, dus 200 AZN voor een kind en 80 AZN voor een moeder. Omdat hij onder de hoede is van zijn moeder. Dit pensioen is ontvangen tot september vorig jaar. Het is stopgezet sinds die maand. Vijftig graden worden pas uitgereikt op de leeftijd van 18 jaar. doktoren Hij wil pas geopereerd worden als hij 18 is, zodat hij tot die tijd behandeld wordt.”

Leyla Guliyeva zegt dat de operatie volgens artsen mogelijk niet succesvol zal zijn:

“Ze zeiden dat de operatie niet goed zal aflopen. 10Er is geen garantie van 0-99%. Ze zeggen dat je zicht zal verzwakken naarmate je ouder wordt. Vanaf 18 jaar geven we vijftig graden. Maar we gaan al sinds september. Hier slaagde ze voor alle controles, verzamelde de documenten en ging namens Zarifa Aliyeva naar Bakoe. Nationaal We gingen naar het oogziektencentrum. Ze controleerden daar en zeiden: “De code is verkeerd, niet geschreven” en stuurden het terug naar de provincie. Deze keer checkten ze in de provincie Baku Hij schreef het niet goed, we schreven alles wat we nodig hadden op zijn papieren.”

“We hebben de documenten op de computer gecontroleerd in het Göyçay Central District Hospital, het was correct. Er zijn geen fouten in de documenten, de code van de ziekte is hetzelfde als de mening van de dokter. Het probleem ligt bij de dokters in Bakoe, die zijn besluiteloos. We gaan 3 keer heen en weer. Als ouders gaan we ook op pad. Hij zei.

Waarom worden we heen en weer geduwd als burgers?”

De Guliyevs zeggen dat het werd gegeven door Sevinj, de dokter van het Göyçay District Central Hospital. medisch Opinie- en beoordelingsresultaten namens Zarifa Aliyeva Nationaal Het werd niet weerspiegeld in de “Form-88”, gepubliceerd door het Eye Diseases Center.

Volgens hen hoopt de familie weliswaar op dat pensioen, maar Medisch Sociaal De Expertcommissie heeft op 8 december 2022 de laatste aanvraag afgewezen.

De commissie is vernoemd naar Zarifa Aliyeva Nationaal Hij verwees naar het document van het Centrum voor Oogheelkunde. De familie vond dat dit een kunstmatige barrière was die moest worden weggenomen en dat het pensioen van hun kind moest worden terugbetaald.

“Zodra de behandeling wordt gestopt, worden de ogen rood, het bloed lekt in de aderen”

zegt Leyla Guliyeva kind Eén keer per maand wordt hij behandeld. Zodra zijn behandeling voorbij was, begon zijn zoon, die een leerling van groep 7 is, ernstige problemen met zijn ogen te krijgen.

“Bloed lekt in de ogen, hij valt flauw en verliest zijn gezichtsvermogen volledig. Het enige inkomen van het gezin is het pensioen van dit kind en zijn grootmoeder, laat staan ​​de behandeling, het is niet genoeg voor ons om te leven… De ogen van mijn kind zijn erg zwak, plotseling gaan zijn ogen uit, hij ziet overal lichtjes. “Hij wordt vaak duizelig, hij draagt ​​nooit een bril omdat hij niet in zijn ogen valt. Hij gaat elke maand, elke twee maanden op controle en wordt behandeld. Als zodra de behandeling wordt gestopt, worden de ogen rood en lekt er bloed in de aderen.”

‘Hij kan nergens zien, we brengen hem naar de dokter, hij zegt dat de baby bloed heeft verzameld. De enige grootmoeder in de familie ontvangt een pensioen en ze is ook diabetes. Zijn oudere broer zit ook in groep 6, dus hij is een oude man’, zegt de moeder.

De medewerker van Meydan TV gaat op zoek naar de reden van het probleem met zijn pensioen Werk en Bevolking Sociaal Hoofd van de Persdienst van het Ministerie van Defensie Fazil Hij nam contact op met Talibli.

Met zijn aanbeveling stuurde hij de burgerdocumenten opnieuw naar het ministerie.

Tijdens het voorbereiden van het artikel voor publicatie nam Leyla Guliyeva contact op met de verslaggever en zei dat het probleem was opgelost. Maar hij zei dat zijn pensioen slechts voor twee jaar werd verlengd.

“Na de aanvraag werd het kind opnieuw onderzocht in Baku. Het National Center of Ophthalmology, genoemd naar Zarifa Aliyeva, heeft het oog opnieuw gefotografeerd. Operatie bieden Zij hebben het gedaan, wij hebben het niet geriskeerd vanwege een kans van één procent om het te zien. Toen zeiden ze dat het pensioen voor twee jaar vaststond. Dan wordt er op 18-jarige leeftijd een petitie geschreven en vijftig gegeven. Nu is het papier geschreven, ingevoerd in het systeem en in februari 10De kaart wordt afgenomen bij het Pensioenfonds. Eind februari krijgen we ons pensioen’, zei hij.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"