Nachrichten aus Aserbaidschan

Bronnen zeggen dat Italië op 1 januari zal beslissen over het lot van de topambtenaren van Financiën.

ROME, 17 haard (Reuters) – Het Italiaanse kabinet zal naar verwachting op 19 januari beslissen over het lot van twee invloedrijke ambtenaren van het ministerie van Financiën, aldus een nationalistische bron. Premier Giorgia Meloni lijkt haast te hebben om namen die dicht bij zijn rechtse regering staan ​​op sleutelposities te benoemen. Werken.

Rome zal de directeur-generaal van het Ministerie van Financiën, Alessandro Rivera, en het hoofd van de staatsauditors, Biagio Mazzotta, die al jaren in het middelpunt van de Italiaanse politiek staan, goedkeuren of ontslaan. Vrij moet besluiten te doen.

Het rechtse blok, dat in september met een klinkende verkiezingsoverwinning aan de macht kwam, heeft tot 24 januari de tijd om de hoofden van de ministeriële bureaus te vervangen, maar Meloni wil een besluit nemen over de twee functionarissen voordat hij Algerije in januari bezoekt. 22-23, aldus drie regeringsbronnen.

De schatkist weigerde commentaar te geven.

Overheidsaccountants voorkomen dat ze doorberekenen in het overheidstekort door dure maatregelen van ministers en wetgevers een vergoeding Zij zijn verantwoordelijk voor het werven van fondsen door middel van hun acties, deze rol rechter maakt politici vaak ongerust.

De bronnen voegden eraan toe dat de CEO van Treasury, Rivera, verloofd is met Meloni en zijn senior assistenten, die niet erg blij waren met de manier waarop Italië omgaat met belangrijke financiële documenten.

Naar deze Nationaal privatisering van de luchtvaartmaatschappij ITA Airways en belasting 5.4 betalers miljard Het omvat inspanningen om Monte dei Paschi di Siena (MPS) (BMPS.MI), de op vier na grootste bank van het land, die na de reddingsoperatie van 2017 voor 64% in handen is van de schatkist, nieuw leven in te blazen. euro (5,84) miljard dollar).

CRUNCH-FASE

Meloni, MPS Italië vorige maand belasting Hij zei dat hij “zeer slecht werd geleid” ten koste van de belastingbetaler, wat door sommige politici werd opgevat als indirecte kritiek op Rivera.

Maar Meloni was vorig jaar Rivera’s beste team. Europa Hij erkende dat de herstructurering van MPS die hij met zijn commissie was overeengekomen “behoorlijk solide lijkt”.

Kort nadat Meloni aantrad, plande Italië 2.5 in november. miljard euro maakte nog eens 1,6 miljard euro over naar MPS als onderdeel van de kapitalisatie.

Rivera, die drie termijnen heeft gediend onder minister van Economie Giancarlo Giorgetti, terwijl de gesprekken tussen belangrijke regeringsfunctionarissen volgens bronnen in een crisisfase komen. vervangen waarschuwde dat hij tot nu toe oproepen heeft geweigerd.

Rivera is plaatsvervangend minister van Economische Zaken tijdens de G7- en G20-bijeenkomsten en het ministerie. Nationaal Het beheert een overheidsschuld van ongeveer 150% van de productie; dit is na Griekenland het op een na hoogste land in de eurozone.

Antonino Turicchi, hoofd van ITA Airways, en Consip Cristiano Cannarsa, hoofd overheidsinkoop, worden door verschillende overheidsbronnen gezien als potentiële kandidaten om Rivera te vervangen.

Stefano Scalera en Stefano Cappiello, twee ambtenaren van Financiën die hielpen bij de uitvoering van het Italiaanse post-COVID-herstelplan en toezicht hielden op de financiële regelgeving, komen ook in aanmerking voor de post.

We hebben contact opgenomen met Reuters, dat niet reageerde op verzoeken om commentaar.

Meloni zal in de komende maanden ook beslissen of hij presidenten en CEO’s zal vervangen wanneer de raden van bestuur van door de staat gecontroleerde energiegroepen ENI en Enel (ENEI.MI) arriveren voor vernieuwing met belangenbehartigingsgroep Leonardo MPS. LDOF.MI) en Terna Electric Grid (TRN.MI).

($ 1 = 0,9225 euro)

Het rapport opgesteld door Giuseppe Fonte en Angelo Amante; Onder redactie van Susan Fenton

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-18 07:57:30
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"