Nachrichten aus Aserbaidschan

Erdogan-puzzel |

2023-01-18 09:00:00

Vandaag de dag, ondanks sterke bilaterale samenwerking op verschillende gebieden, blijven de plannen voor de verkiezingscampagne van Erdogan een mysterie.

KalkoenHet nieuws uit Turkije trekt altijd de aandacht, maar het zal in 2023, 6 maanden later, in het land gehouden worden. Minister en parlement Ik denk dat deze belangstelling zal toenemen in verband met de verkiezingen.

Deze opties Erdogan en het zal een serieuze test zijn om de kracht van zijn partij te begrijpen.

Sommige experts beschreven hem als de meest succesvolle leider ter wereld. Erdogan Zal hij succesvol zijn bij deze verkiezingen?

Maar waarom voelde hij de behoefte om de verkiezingsdatum, die naar verwachting in maart officieel zou worden aangekondigd, te vervroegen?

Wat levert de verkiezingscampagne op als deze tijdens de ramadan haar hoogtepunt bereikt?

Zelfs het vooruitschuiven van de verkiezingsdatum zou op zich al een krachtmeting zijn:

Het besluit om de verkiezingsdatum volgens de wet te vervroegen aantal afgevaardigden drie vijfde meerderheidRoem vereist goedkeuring (de nieuwe kieswet treedt op 6 april in werking).

De door Erdogan geleide Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK-partij) en de coalitie van de Nationalistische Bewegingspartij (MHP) onder leiding van Devlet Bahçeli hebben deze meerderheid echter niet.

In dit geval zijn andere aantal afgevaardigden heeft ondersteuning nodig.

Wat zegt de oppositie?

Volgens berichten in de media van vandaag zal de oppositie bereid zijn om het besluit om de verkiezingsdatum te wijzigen te steunen als het vóór 6 april wordt aangenomen.

Kan de oppositie haar standpunt over deze kwestie wijzigen?

Volgens opiniepeilingen hebben tot nu toe drie potentiële kandidaten voor het presidentschap van de oppositie meer stemmen gekregen dan de huidige leider van Turkije.

Volgens peilingen hebben tot nu toe drie potentiële kandidaten voor het presidentschap van de oppositie meer stemmen gekregen dan enige andere kandidaat:

Voorzitter van de Republikeinse Volkspartij (CHP). Kemal KilicdarogluDe burgemeester van de grootstedelijke gemeente Istanbul, in maart 2019 gekozen door de Nation Alliance, waartoe ook de IYI-partij en de CHP behoren, Ekrem Imamoglu en de burgemeester van de grootstedelijke gemeente van Ankara werd gekozen door dezelfde alliantie. Mansoer langzaam.

Dit beeld kan natuurlijk maanden voor de verkiezingen veranderen; De presidentskandidaat van de oppositie wordt naar verwachting in februari bekend gemaakt.

Tegelijkertijd, afgelopen december rechtbank Zijn vrouw Dilek İmamoğlu is ook betrokken bij de politiek. Ekrem Imamoglu Kalkoen Ali Beschuldigd van het beledigen van de verkiezingscommissie gevangenisstraf en werd veroordeeld tot uitzetting uit de actieve politiek.

neem een ​​besluit hoger rechtbank goedkeuring door het complex Kalkoen rechtbank hij heeft misschien genoeg tijd om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen, aangezien hij misschien lange tijd in de wandelgangen van het systeem blijft.

Bovendien houden mensen in Turkije van degenen die door de autoriteiten worden vervolgd, en dit kan zijn populariteit vergroten.

RuslandRuslandKalkoen Hij weet dat de toekomst van hun relatie grotendeels afhangt van de verkiezingsuitslag.

Echter senior officieren en analisten vermijden publiekelijk commentaar op de Turkse verkiezingen om beschuldigingen van inmenging in het voordeel van Erdogan te vermijden.

Daarom zitten sommige Turkse politici al in de verkiezingscampagne van de leider van de “Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling”. Rusland van de faktor Hij vertelt over zijn grote rol.

Erdogan soms “Pro-Russisch zijn” Misschien is dit een van de redenen voor zijn houding ten opzichte van het ongenoegen en de verbijstering van het Russische volk, en voor zijn openlijke vermijding van Moskou om te voorkomen dat hij de schuld krijgt.

Om dit gedrag te demonstreren: ZelenskiHet zou naar voren zijn gebracht door Moskou, wat Moskou categorisch ontkende “Vredesplan”Het werd openlijk gesteund door de Turkse leider.

Maria Zakharova, woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, betwijfelde op een persconferentie of deze steun zou bijdragen aan het zoeken naar optimale manieren om het conflict op te lossen.

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"