Nachrichten aus Aserbaidschan

Wie is Barry Silbert, voorzitter van DCG, eigenaar van Genesis? |

20 Januari (Reuters) – Als investeringsbankier heeft Barry Silbert gewerkt aan enkele van de meest spraakmakende bedrijfsfaillissementen. Nu, als oprichter van durfkapitaalbedrijf Digital Currency Group en ouder van het in moeilijkheden verkerende cryptocurrency-bedrijf Genesis, neemt hij de zaken dichter bij huis.

Silbert, 46, trok zijn tanden in faillissementen, waaronder Enron en WorldCom, terwijl hij werkte bij de in Californië gevestigde investeringsbank Houlihan Lokey. in 2011 de Verenigde Staten van Amerika Senaat Bank Hij zei tegen zijn commissie: “Zijn ervaring met het werken aan complexe, problematische herstructureringen was van onschatbare waarde.”

De grootste cryptovaluta ter wereld credit Een van zijn bedrijven, Genesis Global Capital, is minstens 3,4 jaar oud, en dit is de laatste in een reeks grote institutionele mislukkingen in de digitale-activa-industrie, aangewakkerd door interesse in cryptocurrency-prijzen in 2022. miljard dollar op donderdag wegens te betalen rekeningen de Verenigde Staten van Amerikafaillissementsbescherming aangevraagd. Volgens documenten die op vrijdag zijn ingediend, is het bedrijf van plan om op 19 mei uit het faillissement te stappen.

Genesis, dat zich bezighoudt met cryptocurrencies voor financiële instellingen zoals hedgefondsen en vermogensbeheerders, sloot in november vanwege “extreme marktverplaatsing en verlies van vertrouwen in de industrie” na de ineenstorting van de grote cryptocurrency-uitwisseling FTX. credit Opnames van klanten bevroren in sectie.

De twee grootste leners waren het Singaporese hedgefonds Three Arrows Capital, dat in juli failliet ging, en Alameda Research, het hedgefonds van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, meldde Reuters deze maand. nieuws gegeven.

Problemen bij Genesis zijn een klap voor Silbert en zijn ambitie, vertelde hij Reuters in 2017 dat DCG op een dag een beursgenoteerd conglomeraat zou worden, vergelijkbaar met Warren Buffett’s Berkshire Hathaway.

DCG reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

VROEGE PRIJS

Silbert groeide op in Maryland en was een van de early adopters van bitcoin.

In een interview met Reuters in 2017 zei hij dat bitcoin in 2012 ongeveer 11 per munt was, terwijl er weinig bekend was buiten niche-internetblogs. dollar betaalt ongeveer 175.000 dollar Hij zei dat hij cryptocurrencies had gekocht ter waarde van geld.

Silbert richtte in 2015 Digital Currency Group op in New York en verhuisde het bedrijf vervolgens naar Connecticut.

Terwijl de markten voor cryptocurrency sterk stegen, zamelde DCG geld in bij Bain Capital, MasterCard, New York Life Insurance Company en de durfkapitaaltak van de Canadese bank CIBC.

Bain Capital weigerde commentaar te geven, terwijl andere bedrijven niet reageerden op verzoeken om commentaar.

DCG heeft een enorm portfolio van bedrijven opgebouwd in meer dan 35 landen. 20Meer dan 0, Silbert vertelde aandeelhouders deze maand dat hij varieerde van Genesis en crypto-nieuws- en evenementensite CoinDesk tot Grayscale, een grote digitale vermogensbeheerder in New York.

Silbert heeft ook geïnvesteerd in meer dan 50 cryptocurrency-fondsen en andere gerelateerde projecten.

In tegenstelling tot andere beroemde cryptocurrency-reuzen, heeft Silbert zich relatief onopvallend gehouden en de gebruikelijke tweets vermeden waar zijn collega’s de voorkeur aan gaven. Hij was ook nauw betrokken bij de wereld van financiële handel, zelfs vóór de opkomst van cryptocurrencies.

20In 2004 richtte hij Limited Equity Partners op, een handelsplatform voor beperkte effecten uitgegeven door bedrijven als onderdeel van privétransacties. Het bedrijf breidde uit en veranderde zijn naam in SecondMarket in 2008 en faciliteerde miljarden transacties op de particuliere markt in 2011, volgens Forbes.

Nasdaq verwierf SecondMarket voor een niet bekendgemaakt bedrag in 2015, en Silbert lanceerde in hetzelfde jaar de crypto-handelsdivisie van SecondMarket opnieuw als Genesis Trading en integreerde het in zijn groeiende crypto-imperium.

Het huidige vermogen van Silbert is onbekend, maar Forbes schatte hem vorig jaar op $ 3,2 miljoen. miljard geschat in dollars.

Silbert kwam onder vuur te liggen nadat Gemini, de mede-oprichter van de Genesis-cryptocurrency, stopte met terugkrabbelen en hem beschuldigde van het misleiden van investeerders en het toepassen van kwaadaardige afleidingstactieken. Gemini, een crypto-inkomstenproduct in samenwerking met Genesis bieden Hij deed het en zei dat Genesis het bedrijf $ 900 miljoen schuldig is.

Genesis weigerde commentaar te geven. Eerder deze maand zei een woordvoerder dat hij teleurgesteld was dat Gemini “een openbare mediacampagne voerde ondanks de voortdurende productieve privédialoog tussen de partijen”.

Januari 10In een open brief op Twitter verzocht Cameron Winklevoss van Gemini het DCG-bestuur om Silbert als CEO te ontslaan en een nieuwe leider aan te stellen.

“Hij is ongeschikt gebleken om DCG te leiden en is niet bereid en niet in staat om zowel een eerlijke als redelijke schikking met schuldeisers te vinden”, staat in de brief.

aan aandeelhouders 10 haard Silbert beschreef vorig jaar als het moeilijkste jaar van zijn leven.

“Na tien jaar alles in dit bedrijf en de ruimte te hebben gestort en gefocust om de dingen op de juiste manier te doen, was het moeilijk om mijn integriteit en goede wil in twijfel te trekken”, zei hij.

rapportage door Tom Wilson uit Londen en Hannah Lang uit Washington; Bewerkt door: Megan Davies, Kirsten Donovan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-21 08:28:30
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"