Nachrichten aus Aserbaidschan

„Ga verder naar het noorden!“ Italië maakt reddingsboten voor migranten boos |

ROME, 25 haard (Reuters) – Rechtervleugel Premier Giorgia Meloni, een van de Italiaanse migrantenreddingsschepen strand waardoor ze verder naar het noorden langs de lijn worden gedwongen, wat langere reizen betekent die de bedrijfskosten verhogen en het voor hen moeilijker maken om levens te blijven redden.

Dinsdag Zonder Grenzen doktoren Het door AZG beheerde schip Geo Barents kreeg te horen dat het naar de noordelijke haven van La Spezia moest varen nadat het 69 migranten had opgepikt in het zuiden van Malta.

„Van waar we nu zijn 10Er is 0 uur navigatie”, zei de niet-gouvernementele organisatie, en voerde vervolgens nog twee reddingsacties uit, waardoor het aantal immigranten aan boord toenam tot 237.

Zoals veel van degenen die in het centrale Middellandse Zeegebied werden gered, waren ze vertrokken vanuit Libië.

La Spezia Italië ngo Het is de verste en meest noordelijke plaats die hij aan zijn schip heeft toegewezen. Deze maand gaf hij andere schepen opdracht om Livorno in Toscane en de oostelijke Adriatische havens Ancona en Ravenna te bereiken.

Tot voor kort legden deze schepen meestal aan op het eiland Lampedusa of elders op Sicilië.

„Vergeleken met het afdalen vanaf Sicilië kost het ons 70.000 euro (76.240 euro) om naar La Spezia te gaan. dollar) kosten“.

UITGEBREIDE BUDGETTEN

De regering is van mening dat Sicilië en andere zuidelijke regio’s de last dragen van het opvangen van aangevoerde migranten. alleen mag niet worden geconfronteerd.

ANSA door minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi nieuws Volgens het bureau werd Geo Barentsz „alleen voor rotatie tussen havens“ naar La Spezia gestuurd.

ngo hun schepen dwingen om steeds verder weg gelegen havens te bereiken, budgetten inflatie en stijgende kosten in een tijd waarin de brandstofkosten stijgen als gevolg van de Russische agressie in Oekraïne.

Vorige maand SOS Middellandse Zee ngo In 2022 riep Ocean Viking op tot donaties en merkte op dat de brandstofrekeningen van het reddingsschip met meer dan € 1 miljoen waren gestegen.

Het nieuwe beleid voor het toewijzen van ligplaatsen is een aanvulling op het decreet van december dat ngo-schepen dwingt om zich na elke reddingsactie „onverwijld“ te melden en de haven te verlaten, in plaats van door te gaan met zoeken naar noodlijdende boten.

Kapiteins die deze regels overtreden, krijgen een boete tot 50.000 euro en hun schepen worden twee maanden vastgehouden. gevangenisstraf dreigen te worden Recidivisten lopen het risico permanent verloren te gaan.

Artsen zonder Grenzen en 16 andere liefdadigheidsinstellingen hekelden de regels en zeiden dat ze ervoor zouden zorgen dat meer mensen op zee zouden verdrinken. De Italiaanse katholieke kerk van dit decreet Annuleer riep op om het te doen.

Meloni stond achter de beslissing. In december zei hij dat hij een rem wilde zetten op ngo-schepen die fungeerden als „veerboten“ voor immigranten en „mensen van het ene land naar het andere gingen vervoeren met mensensmokkelaars“.

($ 1 = 0,9181 euro)

Toegevoegd door Gavin Jones rapporterenBewerkt door Timothy Heritage

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

25-01-2023 23:14:52
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"