Nachrichten aus Aserbaidschan

Spaanse politie arresteert verdachte pakketbom uit 2022 |

MIRANDA DEL EBRO, Spanje, 25 haard (Reuters) – Spaanse politie op woensdag in november en december Oekraïne en de Verenigde Staten van Amerika Een 74-jarige man wordt verdacht van het sturen van bompakketten naar onder meer ambassades, het kantoor van de premier en het ministerie van Binnenlandse Zaken. gevangenisstraf gemaakt. Ministerie zei.

De man werd vastgehouden in de noordelijke stad Miranda de Ebro en politie zijn huis gebeld.

Het ministerie zei dat de verdachte technologische kennis had en op sociale netwerken zeer actief, een gepensioneerde Spaanse burger met PGP-letters.

„Hoewel wordt aangenomen dat de gedetineerde zelf de explosieven heeft voorbereid en verzonden, politie sluit de deelname of invloed van anderen aan evenementen niet uit“, informatie toegevoegd.

Minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlasca achter de aanslagen Rusland Hij weigerde commentaar te geven op nieuws over zijn groep.

„We werken aan alle mogelijkheden“, vertelde Grande-Marlasca aan verslaggevers uit Vitoria. „Het onderzoek is zeer geavanceerd en we kunnen inderdaad zeer tevreden zijn.“

Gewapende agenten leidden mensen weg van het laagbouwgebouw waar het appartement op de derde verdieping van de man zich in een arbeidersbuurt bevond.

In de video gepresenteerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken rechtbank-wanneer medische professionals foto’s maken politie Agenten en een speurhond zoeken naar een zilveren Peugeot die buiten geparkeerd staat. Het bleek dat de politie ook de afgesloten garage binnenging.

Volgens ooggetuigen bleef de verdachte thuis tijdens de huiszoeking.

Een woordvoerder van de stad zei dat de man in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz werkte voordat hij in 2013 met pensioen ging. Miranda de Ebro ligt 35 km ten zuidoosten van Vitoria.

Tussen 24 november en 2 december werden in totaal zes pakketten met explosieven verzonden. Ze gingen naar twee ambassades en Premier Naast het kantoor van Pedro Sánchez, Ministerie van Defensie, weervoorspelling bedoeld voor militaire basis en wapenfabrikant.

De meeste zijn gedeactiveerd, maar Oekraïne Een ambassademedewerker raakte lichtgewond toen het in brand vloog.

Het ministerie zei dat onderzoekers hebben geconcludeerd dat alle zes pakketten vanuit de stad Burgos zijn verzonden.

Een bron die dicht bij het onderzoek stond, vertelde begin december aan Reuters dat alle pakketten werden verzonden vanuit Valladolid, op twee uur rijden van Miranda del Ebro.

De onderzoekers van de New York Times op zondag Rusland met banden met Spaanse extreemrechtse organisaties waarvan wordt aangenomen dat ze verband houden met inlichtingendiensten Rusland Ze concentreerden zich op de imperiale beweging.

De Spaanse autoriteiten weigerden commentaar te geven op het spraakmakende rapport. rechtbank en de bron ontkende kennis te hebben van een dergelijke onderzoekslijn.

Rechtbank De bron zei dat de verdachte vrijdag was. Ali Hij komt voor de rechter.

Nieuws van Vincent West, Inti Landauro, Belen Carreño, Emma Pinedo en David Latona; Bewerkt door Andrey Khalip, Sharon Singleton en Kevin Liffey

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

25-01-2023 22:37:21
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"