Nachrichten aus Aserbaidschan

De Noorse advocaat zegt dat de voormalige Wagner-commandant er getuige van was dat zijn kameraden werden neergeschoten terwijl ze op de vlucht waren. |

OSLO, 26 haard (Reuters) – De voormalige commandant van de Russische huurlingengroep “Wagner”, die naar Noorwegen was gevlucht, werd neergeschoten door enkele van zijn kameraden toen hij probeerde te ontsnappen uit de frontlinie in Oekraïne.Roem Hij was een getuige, vertelde zijn Noorse advocaat aan Reuters.

op 13 januari Rusland– Andrey Medvedev, die Rusland ontvluchtte door de Noorse grens over te steken, zei dat hij voor zijn leven vreesde nadat hij getuige was geweest van de moord op en mishandeling van Russische gevangenen die naar Oekraïne waren gebracht om voor Wagner te vechten.

Medvedev werd woensdag vrijgelaten na een “misverstand” met de politie over veiligheidsmaatregelen. Vrij Daarna woont hij op een geheime plek in Oslo.

Zijn advocaat, Brynjulf ​​​​Risnes, vertelde Reuters dat Medvedev afgelopen herfst een aantal “ongelooflijk gruwelijke” situaties zag toen hij tegen Wagner vocht.

Risnes citeerde Medvedev die in een interview zei dat hij getuige was van “het neerschieten van zijn kameraden terwijl hij probeerde te ontsnappen”.

Zijn advocaat zei dat de Rus “langzaam in het reine kwam met wat er is gebeurd”.

“Zijn leven was heel lang chaotisch, gevaarlijk en erg stressvol”, zei Risnes, “vooral toen hij in de herfst in Oekraïne was met de Wagner-band.”

“Maar haar leven was vroeger natuurlijk niet gemakkelijk.”

11 maanden geleden Rusland Nadat Oekraïense troepen Oekraïne hadden aangevallen, werden duizenden Oekraïense burgers gedood, miljoenen mensen ontheemd en steden met de grond gelijk gemaakt.

Risnes, Noorwegen leger misdaden onderzoeken Nationaal gerechtelijk politie De Kripos-dienst is gestart en zal hem blijven ondervragen over zijn ervaringen in Oekraïne.

Kripos International een misdaad Het maakt deel uit van het project om oorlogsmisdaden in Oekraïne te onderzoeken.

Zijn advocaat zei dat andere groepen, zoals het Norwegian Helsinki Committee en de Clooney Foundation, ook geïnteresseerd waren in een gesprek met Medvedev.

“Het belangrijkste zal zijn om te coördineren, zodat je niet alle vragen vijf of tien keer hoeft te stellen”, zei Risnes.

Ilze Filks rapporteerde; Geschreven door Gwladys Fuche; Onder redactie van Grant McCool

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

27-01-2023 00:42:27
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"