Nachrichten aus Aserbaidschan

EU wil meer mensen naar Afrika, Midden-Oosten en Azië sturen

VOORRAAD, 26 Januari (Reuters) – Europa De EU-ministers van immigratie komen donderdag bijeen om visumbeperkingen en betere coördinatie binnen het blok te bespreken, zodat meer mensen zonder asiel in Europa, waaronder Irak, naar huis kunnen worden gestuurd.

Drie jaar nadat de 27 landen tellende EU ermee instemde visumbeperkingen op te leggen aan landen die niet meewerken aan de repatriëring van hun mensen, is alleen Gambia formeel bestraft.

EU uitvoerend Europa De Commissie heeft soortgelijke stappen ondernomen tegen Irak, Senegal en Bangladesh bieden maar twee EU-functionarissen zeiden dat de samenwerking met Dhaka op het gebied van repatriëring sindsdien is verbeterd.

Maar volgens de laatste gegevens van Eurostat bedroeg het totale effectieve inkomenspercentage van de EU in 2021 21%.

“Dit is een niveau dat de lidstaten te laag vinden om acceptabel te zijn”, zei een EU-functionaris.

Immigratie is een zeer gevoelige kwestie in het blok, en de lidstaten praten liever over toenemende terugkeer en het terugdringen van illegale immigratie, in plaats van gewelddadige vetes over hoe de verantwoordelijkheid voor de zorg voor immigranten te delen, nieuw leven in te blazen. Verdien uw Europees recht en blijf.

“Het opbouwen van een effectief en gemeenschappelijk EU-systeem voor repatriëring is een pijler van goed functionerende en betrouwbare migratie- en asielstelsels”, zei de Commissie in een discussienota die Reuters voor ministers heeft vrijgegeven. gezegd.

VNVolgens gegevens uit 2022 zijn ongeveer 160.000 mensen de Middellandse Zee overgestoken. Daarnaast werden ongeveer 8 miljoen Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in Europa.

Ministers 27 EU Nationaal Het komt twee weken voordat zijn leider bijeenkomt in Brussel bijeen om immigratie te bespreken en zal naar verwachting bellen om meer mensen te sturen.

De ontwerp-gezamenlijke verklaring, ook gezien door Reuters, luidt als volgt:Europa Snel optreden is nodig met gebruikmaking van alle relevante EU-beleidsmaatregelen om te zorgen voor effectieve terugkeer vanuit de Unie naar de landen van herkomst.”

Volgens de Commissie zijn er echter onvoldoende middelen en coördinatie tussen verschillende regeringsonderdelen om de effectieve repatriëring of deportatie te waarborgen van al degenen die niet het recht hebben om in de EU te blijven.

“Onvoldoende medewerking van landen van herkomst is een bijkomend probleem”, zei hij, verwijzend naar problemen met onder meer de erkenning en afgifte van identiteits- en reisdocumenten.

Maar de druk van immigratiechefs om sommige derde landen te straffen met visumbeperkingen is in het verleden tegengewerkt door de eigen ministers van Buitenlandse Zaken en Ontwikkeling van de EU, of mislukt vanwege tegenstrijdige agenda’s van verschillende EU-landen.

Tot nu toe is er niet genoeg meerderheid onder de EU-landen om een ​​ander land te straffen dan Gambia, waar mensen geen meervoudige visa meer kunnen krijgen voor het blok en met langere wachttijden te maken hebben.

EU-landen, waaronder Oostenrijk en Hongarije, spreken zich uit over illegale immigratie uit het overwegend islamitische Midden-Oosten en Noord-Afrika. protest Toch behoort Duitsland tot degenen die bereid zijn zijn arbeidsmarkt open te stellen voor broodnodige werknemers van buiten het blok.

Gabriela Baczynska meldde; Aanvulling door Philip Blenkinsop rapporteren; Bewerkt door Jonathan Oatis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-26 09:27:26
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"