Nachrichten aus Aserbaidschan

Zuid-Korea verdubbelt energiecoupons te midden van stijgende rekeningen en koudegolf |

Seoel, 26 haard (Reuters) – Zuid-Korea lanceerde energiecoupons voor huishoudens met een laag inkomen en gas- plannen om de prijzen te verlagen.

Uiteraard als gevolg van het conflict in Oekraïne gas- Als gevolg van de wereldwijde stijging van de brandstofprijzen voor verwarming hebben de landen van de wereld te maken gehad met stijgende energiekosten.

Volgens Statistics Korea beginnen veel Zuid-Koreaanse huishoudens de effecten te voelen nadat het koude weer de afgelopen weken de hitte heeft opgedreven, maandelijks. gas- de betalingen stegen vorige maand met 34% in vergelijking met een jaar geleden.

Choi Sang-mok, de belangrijkste minister van Economische Zaken van de Zuid-Koreaanse president, merkte op dat de wereldwijde aardgasprijzen sinds 2021 bijna vertienvoudigd zijn, maar dat de tarieven van Zuid-Korea nog steeds ver onder het niveau van veel andere ontwikkelde landen liggen. live Hij zei dat de groei van projecten onvermijdelijk is.

Choi zei dat de maatregelen ten goede zullen komen aan de bijna 1,2 miljoen huishoudens die deze winter energiecheques hebben ontvangen en de 1,6 miljoen woningen die in aanmerking komen voor gaskorting.

“Er is een onvermijdelijk aspect van het realiseren van energieprijzen in deze uitdagende externe omstandigheden”, zei hij tijdens de briefing. “We zullen echter de maximale beleidsinspanning leveren om de lasten voor mensen te minimaliseren.”

Veel Zuid-Koreanen hebben hun bezorgdheid geuit over verdere stijgingen van de energierekening naarmate de ijskoude winter voortduurt.

Lim Jong-cheol, een inwoner van Seoul, zei dat hij en zijn vrouw een stabiel inkomen hebben en proberen te bezuinigen op uitgaven zoals uit eten gaan.

Bang Myung-soon, 76, die een kleine ijzerhandel in Seoul runt, zei dat hij “geschokt” was door de stijgende verwarmingsrekeningen en dat overheidssubsidies niet genoeg voor hem waren.

“Ik draag veel kleding, hoeden, handschoenen en alles om me thuis warm te houden, maar hier kan ik de verwarming niet uitzetten vanwege de klanten”, zei ze, zittend op een verwarmd kussen. “De regering heeft misschien beleid om mensen zoals wij te helpen, maar ik heb geen hoop.”

Het weerbureau zei donderdag dat het sterk was in het grotere gebied van Seoul en enkele oostelijke en centrale gebieden. sneeuw gaf een waarschuwing en veroorzaakte de schorsing van ten minste vijf vluchten en meerdere vluchten Nationaal vanaf 11:00 uur (GMT 0200) werd gevraagd om uit te schakelen. Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De waarschuwing is hard en bederft voor velen de nieuwe maanjaarvakantie. weervoorspelling ongeveer 500 vluchten naar het toeristische eiland en Jeju vanwege Annuleer Het kwam een ​​paar dagen nadat het was gemaakt aan.

Verslag van Hyonhee Shin, Hanna Song en Daewoung Kim; Toegevoegd door Choonsik Yoo rapporteren; Onder redactie van Simon Cameron-Moore

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-26 13:19:15
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"