Nachrichten aus Aserbaidschan

Amerikaanse rechtszaak tegen Google kan Apple en anderen ten goede komen |

26 haard (Reuters) – de Verenigde Staten van Amerika Alphabet (GOOGL.O) Ministerie van Justitie Googleenz. kunnen concurrenten en websites helpen die advertentieruimte verkopen, maar creëren een onzekere toekomst voor adverteerders. Reuters.

Ministerie van Justitie op dinsdag GoogleKlacht over het bedrijf Google Ads Manager riep onder meer op tot de verwijdering van een toolkit waarmee websites advertentieruimte te koop kunnen aanbieden, en een toolkit die functioneert als een advertentiemarktplaats die adverteerders automatisch aan die uitgevers koppelt.

Neil Begley van Moody’s Investors Service zei dat als de zaak van het ministerie van Justitie succesvol is, „adverteerders en uitgevers verder kunnen profiteren van meer keuze en uiteindelijk meer concurrentie met groeiende spelers.“

Brian Mandelbaum, CEO van advertentietechnologiebedrijf Attain, zei dat het de opkomende advertentiebusiness is die gestaag groeit en wordt aangeprezen als privacygericht. Appel Inc ( AAPL.O ) zou een winnaar kunnen zijn als Google-advertenties minder effectief worden.

Reclamemanagers zeggen dat het plaatsen van advertenties op websites waarvan ze niet de eigenaar zijn, Google waardevolle informatie geeft over de effectiviteit van de advertentie.

Volgens dat, Appel „heeft het potentieel om de nieuwe dominante kracht te worden“ in reclame omdat Appel Eigendom van telefoons is eigenaar van gegevens door distributie van apps via de Safari-webbrowser en de App Store.

Paul Bannister, hoofdstrateeg bij CafeMedia, zei dat de concurrenten van Google in de advertentietechnologie die kleine en middelgrote bedrijven helpt, steeds meer beide nieuws Het maakt niet alleen sites, maar ook producten die advertentieruimte verkopende uitgevers zoals Google en adverteerders die momenteel advertenties kopen, bedienen. Grote uitgevers verkopen advertentieruimte.

Bannister zei dat als Google de tools die uitgevers bedienen zou verlaten, dit ten goede zou komen aan concurrenten zoals Microsoft (MSFT.O) eigenaar Xandr, die met beide kanten van het ecosysteem voor het kopen van advertenties zal werken.

Uitgevers met meer opties buiten Google zullen meer transparantie hebben over hoeveel ze advertentieruimte kunnen verkopen en uiteindelijk minder betalen, zei Mandelbaum.

Indien succesvol, Paul Gallant, uitvoerend directeur van de Cowen Washington Research Group, rechtbank Het zou „het begin van serieuze veranderingen in het bedrijfsmodel voor Google“ kunnen zijn.

Gescheiden activa kunnen ertoe leiden dat Google belangrijke gegevens verliest die helpen bij het targeten van advertenties op relevante consumenten, zei hij.

Nikhil Lai, senior analist bij onderzoeksbureau Forrester, zei dat adverteerders Google-advertenties mogelijk minder effectief zullen vinden als Google de toegang tot gegevenssignalen verliest.

Minstens twee keer eerder was de regering tegen dominante bedrijven rechtbank aangeklaagd en had uitgebreide resultaten. het ontbinden van AT&T, dat in 1974 werd geopend rechtbank De rechtszaak resulteerde in de ontbinding van het bedrijf dat in 1982 werd opgelost. Deze pauze bracht een aantal innovaties naar de telefoon.

In 1998 sloot een rechtszaak van het ministerie van Justitie tegen Microsoft het bedrijf af omdat het probeerde zijn dominante besturingssysteem uit te breiden naar een internetbrowser. Hoewel de rechtszaak is beslecht, wordt de strijd gecrediteerd voor het effenen van de weg voor andere internetuitvinders zoals Google zelf.

Rapportage, Sheila Dang en Diane Bartz Bewerking, Nick Zieminski

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Diane Bartz

Thomson Reuters

Met de oorlog in Bosnië, de verkiezingen in Mexico en Nicaragua, maar ook verhalen uit Brazilië, Chili, Cuba, El Salvador, Nigeria en Peru. de Verenigde Staten van Amerika richt zich op antitrust en bedrijfsregelgeving en -wetgeving.

27-01-2023 13:29:35
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"