Nachrichten aus Aserbaidschan

Intel’s ‘historische ineenstorting’ leidt tot massale uitverkoop van chipvoorraden |

27 Januari (Reuters) – Intel Corp (INTC.O) versloeg Wall Street met een teleurstellende voorspelling voor het eerste kwartaal, waardoor de aandelen van de chipmaker vrijdag lager werden, wat sommige analisten ertoe aanzette hun zorgen te uiten over de cashsituatie te midden van de inzinking van de halfgeleiders.

Nadat Intel een onverwacht verlies voorspelt voor de periode en 3 miljard De aandelen van het bedrijf in pre-market trading na een winstvoorspelling onder de dollar 10% gedaald.

Intel-leverancier KLA Corp (KLAC.O) daalde meer dan 5% na zijn negatieve prognose, terwijl Advanced Micro Devices (AMD.O), Nvidia (NVDA.O), Applied Materials (AMAT.O) en Qualcom (QCOM.O) . ) verloren tussen 0,8% en 3,2%.

Prognoses zetten Intel op de goede weg voor zijn slechtste resultaten ooit, en benadrukken de uitdagingen waarmee Chief Executive Officer Pat Gelsinger te maken kreeg als de post-pandemische daling van de vraag naar pc’s en de vertraging in de datacenteractiviteiten.

“Geen woorden kunnen de historische ineenstorting van Intel beschrijven of verklaren”, zegt Hans Mosesmann, analist bij Rosenblatt Securities, een van de 16 analisten die de koersdoelen verlaagden.

Reuters-kaarten Reuters-kaarten

Ooit een dominante speler op zowel de computer- als de datacentermarkt, heeft het bedrijf voortdurend marktaandeel verloren aan concurrenten zoals AMD, dat gebruik maakt van contractchipmakers zoals het in Taiwan gevestigde TSMC (2330.TW) om chips te maken die beter presteren dan Intel-technologie.

Sommige analisten zeiden dat zelfs als de verwachte datacentermarkt in de tweede helft van 2022 daalt, dit Intel in het nadeel brengt omdat het tegen die tijd meer marktaandeel zal verliezen.

“AMD’s Genoa- en Bergamo-chips hebben een sterk prijs-prestatievoordeel ten opzichte van Intel’s Sapphire Rapids-processors, wat AMD meer invloed zou moeten geven”, zegt YipitData-analist Matt Wegner.

Algemeen directeur de Verenigde Staten van Amerika en de resultaten van Intel zullen naar verwachting ook de bestaande cashflow sterk verminderen voor het bedrijf, dat probeert het bedrijf nieuw leven in te blazen door contractproductie uit te breiden en nieuwe fabrieken in Europa te vestigen.

“Nu is het duidelijk waarom Intel zo veel moest bezuinigen, omdat de oorspronkelijke plannen van het bedrijf fictief zijn”, aldus Bernstein-analisten.

Nieuws door Aditya Soni, Nivedita Balu en Chavi Mehta uit Bengaluru; Bewerkt door Krishna Chandra Eluri

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

27-01-2023 17:12:44
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"