Nachrichten aus Aserbaidschan

Prigozhin en het Kremlin verwerpen Amerikaanse sancties tegen de Russische Wagner-groep

27 januari (Reuters) – Russisch zakenman Yevgeny Prigozhin op vrijdag de Verenigde Staten van Amerikaeigen „Wagner“ leger reageerde cynisch op de nieuwe sancties tegen zijn groep, en het Kremlin zei dat Washington Wagner jarenlang zonder reden had belasterd.

Verenigde Staten donderdag Oekraïne in de meest intense veldslagen van de oorlog Rusland Wagner vecht aan zijn zijde en is een transnationale boosdoener voor wijdverbreide mensenrechtenschendingen. misdaad als organisatie.

„We hebben intern onderzoek gedaan naar de misdaden van de Wagner-groep, maar we hebben niets schadelijks gevonden“, zei Prigozhin via de persdienst. Als iemand informatie heeft over de misdaden van Wagner, stuur het dan naar onze persdienst of mail het. We kunnen onze Amerikaanse collega’s helpen hun positie op te bouwen.“

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zei dat Washington deze groep voor het eerst had „gedemoniseerd“.

„Dit is al vele jaren aan de gang. In de regel zijn dergelijke verklaringen van Washington ongegrond… Geen bewijs, geen bevestiging, er wordt niets aan het publiek gepresenteerd“, zei hij.

Na jarenlang in de schaduw te hebben gestaan ​​en banden met Wagner te hebben ontkend, gaf Prigozhin toe dat hij afgelopen september de organisatie had opgericht, die troepen stuurde om te vechten in de conflicten in Syrië en Afrika.

De afgelopen maanden is hij naar voren gekomen als een sleutelfiguur in de oorlog in Oekraïne en de afzwakkende campagnestrategie van Rusland. Ministerie van Defensie en botste openlijk met legergeneraals.

Voormalig kleine crimineel Minister Prigozhin, vertrouweling van Vladimir Poetin Rusland Hij rekruteert veroordeelden uit gevangenissen om te vechten in Oekraïne en belooft hen amnestie in ruil voor zes maanden frontliniewerk. velen in oorlog omgekomen is geweest

Brittannië Defensiechefs zeiden vorige week dat maar liefst 50.000 Russen samen met de officiële strijdkrachten van Rusland voor Wagner in Oekraïne zouden kunnen vechten.

Wagner-medewerkers zijn talrijk in zowel Afrika als Oekraïne. mensenrechten beschuldigd van overtreden.

In Mali en de Centraal-Afrikaanse Republiek zeggen mensenrechtenorganisaties en getuigen dat de strijders van Wagner verantwoordelijk zijn voor wreedheden, waaronder verkrachting, massa-executies, marteling, ontvoering van kinderen en fysiek misbruik. Een voormalige Wagner-commandant die eerder in Oekraïne vocht en naar Noorwegen vluchtte, zei dat hij Wagner-soldaten in de rug had zien schieten toen ze eerder deze maand probeerden te vluchten.

Rapportage van Reuters Bewerkt door Gareth Jones, Mark Trevelyan en Frank Jack Daniel

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-27 15:24:26
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"