Nachrichten aus Aserbaidschan

Witte Huis explodeert aandeleninkoop Big Oil nadat Chevron winst verdubbelt |

WASHINGTON, 27 haard (Reuters) – Het Witte Huis zei vrijdag dat Chevron Corp (CVX.N) zijn jaarlijkse winst voor 2022 zal verdubbelen. de Verenigde Staten van Amerika lanceerde een nieuwe aanval op oliemaatschappijen en beschuldigde hen ervan hun aandeelhouders te betalen voor winst in plaats van het aanbod te vergroten. .

Chevron record 36,5 voor 2022 miljard dollar Zoals analisten verwachten, wordt het een lucratieve periode voor wereldwijde energieleveranciers.

Eerder deze week verdrievoudigde Chevron zijn uitgaven voor het terugkopen van eigen aandelen tot $75.000 in vijf jaar tijd, volgens de huidige richtlijnen. miljard Hij zei dat hij het aan de dollar zou geven. Andere oliemaatschappijen zullen naar verwachting hetzelfde doen.

“Het is duidelijk dat bedrijven alles hebben wat ze nodig hebben om de productie te verhogen – recordwinsten en duizenden goedgekeurde vergunningen”, zei Witte Huis-woordvoerder Abdullah Hassan in een verklaring.

“Het enige dat voor ons staat, is de beslissing om het onverwachte in de zakken van leidinggevenden en aandeelhouders te blijven steken in plaats van ze te gebruiken om het aanbod te vergroten.”

Verleden Minister Onder Donald Trump is het Congres groot, achterlijk voor Big Oil belasting Hij accepteerde concessies toen de vraag naar brandstof kelderde tijdens de COVID-quarantaine. Olie na de Russische invasie van Oekraïne Prijs:%s na het opstaan Europa regeringen hebben onverwachte belastingen opgelegd aan de olie-industrie, maar de Verenigde Staten van Amerika wetgevers zullen waarschijnlijk niet hetzelfde doen.

Chevron en Exxon Mobil, de twee grootste olieproducenten van het land, zullen in 2022 recordjaarwinsten boeken, voorspellen analisten.

Exxon weigerde commentaar te geven, terwijl Chevron niet onmiddellijk reageerde op een verzoek om commentaar.

De opmerkingen van Hassan wijzen op recente aanvallen van het Witte Huis op oliemaatschappijen omdat ze investeerders onverwachte winsten opleverden. Minister De regering-Joe Biden heeft het afgelopen jaar verschillende oliemaatschappijen ontslagen. Prijs:%s probeerde hen over te halen om de productie te verhogen naarmate deze toenam, en als gevolg daarvan bidet de Verenigde Staten van AmerikaHij besloot gebruik te maken van de Strategic Petroleum Reserve (SPR).

Vorige week zei minister van Energie Jennifer Granholm: bidet Republikeinen in het Amerikaanse Huis beperken de macht van de president om oliereserves te gebruiken live Hij zal een veto uitspreken over het project.

Amerikaanse olieproducenten verhogen over het algemeen hun budgetten voor nieuwe energieprojecten dit jaar, maar de uitgaven zullen worden gecompenseerd door betalingen aan aandeelhouders.

De energiesector was vorig jaar een van de best presterende sectoren in de S&P 500, na jarenlang de bredere markt gevolgd te hebben.

Het nieuws van Nandita Bose en Jarrett Renshaw uit Washington; Bewerkt door Heather Timmons en David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-01-2023 02:27:32
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"